Akdeniz Üniversitesi 15. Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali sanatseverler ile buluştu.

Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali perdelerini açtı. Topluluk tarafından bu yılın konusu olarak ‘Tiyatro Birleştirir’ seçildi. Bu yıl da festivale Türkiye’nin farklı bölgelerindeki üniversitelerden katılan öğrenci topluluklarının yanı sıra İran ve Kırgızistan’dan da ekipler katıldı. Etkinlik, 6-11 Mayıs tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde 6 gün boyunca toplam 12 oyun sergileyecek.

FESTİVALİN İLK HAFTASI GERİDE KALDI
Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu ve yerleşke içerisindeki Olbia Salonu’nda gerçekleştirilen ilk oyunlar geçtiğimiz günlerde sergilendi.

Festivalin ilk gününde İran’dan Volume Art topluluğu What’s The Truth ‘Hakikat nedir?’ adlı oyunuyla, ikinci gününde ise Akdeniz Üniversitesi Sanat Topluluğu ‘Gizli Oturum’ ve İstanbul Üniversitesi ÖKM Sahnesi “Kural ve Kuraldışı” oyunuyla sanatseverlerle buluştu. Haftanın ilk gününde ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğu ‘Büyük Romulus’ Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Topluluğu ‘Kont Öderland’ oyunlarıyla seyirciyle buluştu. Festival 11 Mayıs Perşembe gününe kadar her gün sahnelenecek oyunlarla devam ediyor.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla