KHK ile İhraç Edilen Prof. Dr. Beliz Güçbilmez, Görevine İade Edildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü’nden KHK ile ihraç edilen akademisyen, yazar ve Tiyatro… Tiyatro…  Dergisi Yayın Kurulu üyesi Prof.Dr. Beliz Güçbilmez görevine iade edildi.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTFC) Tiyatro Bölümü’ndeki görevine, Şubat 2017’deki Olağanüstü Hal Kararnamesi (OHAL KHK) ile son verilen Prof. Dr. Beliz Güçbilmez mahkeme kararıyla görevine iade edildi.

Barış İçin Akademisyenler’in 11 Ocak 2016 tarihli bildirisinin ardından 8 Şubat 2017 tarihli KHK ile DTFC Tiyatro Bölümü’nde Güçbilmez ile birlikte Prof. Dr. Selda Öndül, Prof. Dr. Tülin Sağlam, Dr. Elif Çongur, Arş. Gör. Şamil Yılmaz ve Arş. Gör. Ceren Özcan’ın da görevine son verilmişti.

Dergimiz Yayın Kurulu üyesi Prof.Dr. Tülin Sağlam hakkında 28 Nisan 2023 tarihinde göreve iade kararı çıkmasının ardından, bugün de dergimizin bir başka Yayın Kurulu üyesi, Prof.Dr. Beliz Güçbilmez’in göreve iade edildiği haberi geldi.

İade haberini, Eğtim- Sen Ankara 5 Nolu Üniversite Şubesi, sosyal medya hesaplarından duyurdu:

Prof.Dr. Beliz Güçbilmez, Eğtim- Sen Ankara 5 Nolu Üniversite Şubesi’nin gönderisini paylaşarak şu yorumu yaptı: “5 no’lumun hastasıyım. Sendikalı olmak şahane bir şey. Sendikam sabah telefon etti, uyandırdı “güzel bir haberim var” dedi. Çok uğraştılar, hep el üstünde tuttular. Var olsunlar.”

Tiyatro Dergisi

Paylaş.

Yanıtla