Hollywood’daki Oyuncu Grevine ‘Black Mirror Senaryosu’ Tehdidi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hollywood’da senarist ve oyuncuların grevi sürerken, Netflix, Disney gibi dev şirketlere içerik üreten stüdyoların sendikalara Black Mirror’un ‘Joan İğrenç Biri’ bölümündeki gibi yapay zeka oyuncular oluşturmayı teklif ettiği ortaya çıktı.

Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu (SAG-AFTRA) grev müzakereleri sırasında içerik stüdyolarının ‘Black Mirror’ dizisindeki gibi oyuncuların dijital kopyalarının yapılmasını teklif ettiğini açıkladı. Hollywood’da hem senaristler hem de oyuncuların grevi sürerken, grevi başlatan SAG-AFTRA, yaptıkları görüşmelerin ardından sektör yöneticilerinin, oyuncuların dijital kopyalarının oluşturulmasını teklif ettiğini öne sürdü.

Konuyla ilgili SAG-AFTRA baş müzakerecisi Duncan Crabtree-Ireland’ın yaptığı açıklamaya göre Netflix, Disney gibi dev şirketlere içerik üreten stüdyoları temsil eden Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği, Black Mirror dizisinin 6’ıncı sezonundaki ‘Joan İğrenç Biri’ bölümünde olduğu gibi tüm oyuncuların yapay zekâ modellerinin oluşturulmasını teklif etti.

İddiaya göre oyuncular da bundan bir kerelik para alacak, stüdyolar bu yapay zekâ modellerini istedikleri gibi, istedikleri şekilde kullanabilecekler. Üstelik oyuncular, dijital kopyaları için herhangi bir hakka sahip olmayacak. SAG-AFTRA Başkanı Fran Drescher de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Drescher, “Şu anda dik durmazsak hepimizin başı belaya girecek. Bizim yerimize makinelerin gelme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağız” ifadelerini kullandı.

Karar

Paylaş.

Yanıtla