AKP’li Meclis Üyesinden Sonra Mersin Valiliği’nden de Tiyatroya Suç Duyurusu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Abidin Yağmur’un Artı Gerçek’te yayımlanan haberinin bir bölümü paylaşıyoruz.]

Tarsus Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi Abdurahman Altınsucu, kadrosunda Cezmi Baskın ve Deniz Oral gibi tanınmış tiyatro sanatçılarının da bulunduğu ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ adlı oyun hakkında “müstehcenlik” ve “dini değerlere hakaret” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Tiyatro oyununu ücretsiz olarak halkla buluşturan CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise AKP’li üyenin suç duyurusuna karşı “Bu kentte yalan makinesi olanların, bu kenti karanlığa götürmek isteyenlerin gerçek yüzünü meclis toplantısında paylaşacağım” dedi.
CHP’li Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği Tarsus Tiyatro Günleri kapsamında izleyiciyle buluşan, çeşitli fıkra ve skeçlerden oluşan müzikli komedi oyununda tiyatro sanatçıları Cezmi Baskın, Seval Tufan, Deniz Oral, Hacı Ali Konuk, Koray Ergün ve Murat Demirbaş rol alıyor.

Etkinlik kapsamında, açık havada Tarsuslularla buluşan oyundaki fıkra ve skeçler bazı medya organlarında ve sosyal medyada hedef gösterildi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları skeçlerde çarşaflı bir kadın temsilinin ve “Hacı” adlı bir tiplemenin yer almasını “dini değerleri aşağılama” olarak yorumladı. Skeçteki bazı fıkralar da “Tarsus’ta büyük ayıp” başlığı ile paylaşıldı.

Haberin devamını okumak için tıklayınız.

Paylaş.

Yanıtla