Orhan Aydın: Tamer Karadağlı Geçici Bir Kukladır, İpi De Başkalarının Elindedir

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatrocu Orhan Aydın, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü‘ne oyuncu Tamer Karadağlı’nın atanmasına “Gelip geçici bir kukladır, tiyatroyu bilmez” sözleriyle tepki gösterdi.

TELE1’de Tuncay Mollaveisoğlu ile Anında Manşet’e konuk olan usta oyuncu ve tiyatrocu Orhan Aydın, oyuncu Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanmasını değerlendirdi. Atamayı ‘operasyon’ olarak niteleyen Aydın, Karadağlı’ya da yüklenerek şunları söyledi:

“HER ŞEYİ YAPTILAR AMA BECEREMEDİLER”

“AKP-MHP başından beri sanat alanlarını devşirmek için her şeyi yaptılar ama bir türlü beceremediler. Başka bir şeyi de beceremediler hem devlet tiyatrolarında, hem devlet opera balesinde, hem Cumhurbaşkanlığı Senfonisi’nde hem Şehir Tiyatroları’nda bu operasyonları sık sık denediler ama olmadı. Çünkü hayata baktıkları çerçevelerine sığmıyor bu alanda üretilenler. Dans edeni de yok, oynayanı da yok, müzik yapanı da yok, ürünleri de yok.

“BİR OPERASYONUN İŞARETİ”

Şimdi Tamer Karadağlı bahsine gelince bu arkadaş Gezi direnişinde ortaya çıkmış, halkın yanında durduğunu söylemişti ama birden bire saf değiştirdi. Sonra başka şey söylemeye başladı ve Cumhurbaşkanı ile Bahçeli’ye sevdasını dile getirdi. 79 yaşındaki bu cumhuriyetin en temel kurumlarından biri olan Devlet Tiyatroları’na genel müdür olabilecek hiçbir becerisi yoktur. 20 yıllık zaman diliminde iki tane oyunda oynamış, birinde 5, birinde 6 sahneye çıkmıştır. Dünya tiyatrosunu, Türk tiyatrosunu bilmez. Bir operasyonun işareti bu atamalar. Açıklama yaptı Tamer Karadağlı ve ‘Repertuara dokunmayacağım ama ikinci turda bakarız’ dedi. İkinci turda ne yapacağını merak ediyorum. Ya dünya klasiklerini içlerini boşaltacaklar ya da var olan repertuarı sürdürecekler. Ama bence bölge müdürlüklerini değiştirip kendisi gibi düşünen isimleri getirecek. Buna genç yaratıcılar ve arkasındaki kuşakların izin vermeyeceğini sanmıyorum. Tamer Karadağlı gelip geçici bir kukladır, ipi de başkalarının elindedir.”

TELE 1

Paylaş.

Yanıtla