25 Ekim’den itibaren Sanat dolu günler: 27. İstanbul Tiyatro Festivali!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl 27’ncisi düzenlenecek olan İstanbul Tiyatro Festivali yarın başlıyor. 19 farklı tiyatro, performans ve dans gösterisi sizleri bekliyor!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen “27. İstanbul Tiyatro Festivali” tiyatro, performans ve dansın muhteşem bir birlikteliğini sunacak. Festival, Işıl Kasapoğlu’nun küratörlüğünde gerçekleştiriliyor ve 25 Ekim’de başlayacak. Bu ay sürecek festivalde; 19 farklı tiyatro, performans ve dans gösterisi sahnelenecek.

BAŞLANGIÇ PINA BAUSCH İLE
Festival, dans dünyasının önemli koreograflarından Pina Bausch’un imzasını taşıyan “Cafe Müller” adlı dans tiyatrosuyla açılacak. Bu özel gösteri, Türkiye’de ilk kez sahnelenecek ve Zorlu PSM’de seyirci karşısına çıkacak. Aynı gösteri 26 Ekim’de iki farklı seansla tekrarlanacak. Gösterilerin öncesinde, Wim Wenders’ın “Pina” adlı filmi ücretsiz olarak Vestel Amfi’de izlenebilecek.

FESTİVALİN İLK HAFTASI
Festivalin ilk haftasında Sokhumi Devlet Tiyatrosu, Amerikalı yazar Tennessee Williams’ın şiirsel oyunlarından “Geçen Yaz Birdenbire”i Türk izleyicisiyle buluşturacak. Bu oyun, Amerikalı yönetmen Jason Hale’in yönetmenliğinde 30 ve 31 Ekim tarihlerinde sahnelenecek.

Barış Arman’ın yönettiği “Flu Lysistrata” festival kapsamında Alan Kadıköy’de 27-28 Ekim tarihlerinde seyircisiyle buluşacak. Programın bir parçası olarak sunulan bu eser, Aristofanes’in klasik metnini türler arası bir yaklaşımla yeniden yorumlayacak.

ULUSLARARASI VE TÜRK YAPIMLARI
Festival programında Türkiye’den 11, Almanya, İngiltere, Danimarka, Fransa, Gürcistan, İrlanda ve Yunanistan’dan 8 yapım yer alacak. Bu geniş yelpazede, izleyiciler Türkiye’deki yönetmenlerin ve koreografların eserlerini keşfetmenin yanı sıra dünya sahne sanatlarının geleceğine yön veren önemli isimlerin performanslarına tanık olma fırsatı bulacak.

FESTIVALİN ÇEŞİTLİLİĞİ
Festival, 25 Kasım’a kadar belgesel tiyatrodan klasik sahnelemelere, çağdaş danstan mask tiyatrosuna, kukla sinemasından mekana özgü eserlere, dans tiyatrosundan performatif enstalasyonlara kadar birçok farklı sahne sanatı dalını kapsayan zengin bir içeriği barındırıyor. İstanbul Tiyatro Festivali, sanatseverlere bu farklı sanatsal deneyimleri deneme fırsatı sunacak.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla