İBB Şehir Tiyatroları, Dragan Zivadinov ve Aljosa Zivadinov’u Ağırladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[İbrahim Uygur’un Urfada Bugün’de yayınlanan yazısının bir kısmını paylaşıyoruz.] İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çağdaş Gösteri Sanatları Merkezi (ÇGSM) ve Theatreİst iş birliği ile Sloven tiyatro yönetmenleri Dragan Zivadinov ve Aljosa Zivadinov yürütücülüğünde, Teknoloji Reji Atölyesi düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın düzenlediği atölye, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

NSK, Theater Sisters Scipion Nasice, Cosmistic Cabinet Noordung ve Zavod Delak’ın kurucularından olan tiyatro yönetmeni Dragan Zivadinov’un çalışmaları üzerine, özellikle Dunja Zupancic ile birlikte ürettiği son stilistik oluşum olan yerçekimi sonrası sanata (Post-Gravity Art) odaklanan iki bölümlük bir atölye düzenlendi.

Atölyenin ilk bölümü, yerçekimi sonrası sanatı ve Zivadinov’un tiyatrosunu besleyen tarihsel koşullara odaklandı. Meyerhold ve biyomekatroniğinden, uzayda insan yapımı bir istasyon için ilk taslağı çizen Slovenyalı Herman Potocnik Noordung’a yine bir Slovenyalı olan ve dünyadaki ilk soyut bilgisayar sanatı sanatçılarından biri olan Edvard Zajec’e kadar olan süreç işlendi.

devamı için tıklayınız

Urfada Bugün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.