AKM Haziran’da Opera ve Bale Festivali Rüzgarına Hazırlanıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Samet Can Kocagür’ün Aydınlık’ta yayınlanan yazısının bir kısmını paylaşıyoruz.] Haziran ayında AKM’de birçok keyifli etkinliğin yanı sıra, 15. Uluslararası Opera ve Bale Festivali coşkusu yaşanacak. Türkiye’nin en yeni ve benzersiz sahne teknolojisine sahip Atatürk Kültür Merkezinde, Haziran ayında sanatseverleri dopdolu bir program bekliyor.

ANADOLU ATEŞİ DANS OKULU GÖSTERİSİ

6 HAZİRAN- 20.00- 8 HAZİRAN- 20.00- AKM TİYATRO SALONU

Anadolu Ateşi ‘Dans Okulu Gösterisi’, 6 ve 8 Haziran saat 20.00’de AKM Tiyatro Salonunda seyirciyle buluşuyor. Gösteride, Anadolu’nun kültürel çeşitliliğinden esinlenen koreografi ve farklı dans türlerini içeren bir performans sunulacak.


CARMINA BURANA- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

11 HAZİRAN- 20.30- 12 HAZİRAN- 20.30- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali kapsamında Bayern Kütüphanesi’nde bulunan 11, 12 ve 13. yüzyıldan kalan metinlerden esinlenerek Carl Orff tarafından bestelenen ‘Carmina Burana’yı sahneyecek. 11 ve 12 Haziran’da Türk Telekom Opera Salonunda sahnelenecek eser, Latince metinlerle doğayı ve aşkı anlatırken, Orta Çağ Avrupa’sının kültürel ve sosyal yaşamını yansıtıyor. Carmina Burana, prodüksiyon, solistler, orkestra, koro, bale ve modern dansın birleşimiyle görsel bir şölene dönüşecek.


GÜLDİYAR TANRIDAĞLI- İSTANBUL STRINGS DİZİ MÜZİKLERİ KONSERİ

4 HAZİRAN- 20.30- AKM TİYATRO SALONU

‘Yalı Çapkını’, ‘Şahane Hayatım’, ‘Baba’ gibi sevilen dizilerin bestecisi Güldiyar Tanrıdağlı’nın İstanbul Strings Orkestrası eşliğinde gerçekleştireceği dizi müzikleri konseri, 4 Haziran saat 20.30’da AKM Tiyatro Salonunda izleyiciyle buluşacak.


KAPILARIN DIŞINDA- İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

1 HAZİRAN- 20.00- 2 HAZİRAN- 15.00- AKM TİYATRO SALONU

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 1 ve 2 Haziran tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda Wolfgang Borchert’in eseri ‘Kapıların Dışında’yı sahneleyecek. Oyun, İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin ardından Rus cephesinden sakat bir bacakla ve paramparça bir zihinle geri dönen Alman asker Beckmann’ın hikayesini anlatıyor. Beckmann, geçmişini ve kentinin değişimini sorguluyor. Oyuncu kadrosunda, Can Yılmaz, Onur Camcı, Laizer Tuinman ve Çiçek Üstün’ün yer aldığı ‘Kapıların Dışında’ oyunu, 1 ve 2 Haziran tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda seyirci ile buluşacak.


LEVENT YÜKSEL- 30. YIL SENFONİK KONSER

27 HAZİRAN- 20.00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

1993 yılında hepimizin hayatına dokunan ‘Med Cezir’ albümü ile solistlik kariyerine zirvede başlayan Levent Yüksel, 30. yıl dönümü için senfonik bir şölen ile AKM Türk Telekom Opera Salonunda 27 Haziran saat 20:00’de hayranlarının karşısına çıkacak. Levent Yüksel, 30. Yıl Senfonik Konserinde tüm albümlerinden özenle seçilmiş, en sevilen şarkılarını senfonik orkestra eşliğinde seslendirecek.


MADAME BUTTERFLY- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

8 HAZİRAN- 20.30- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali kapsamında ‘Madame Butterfly’ eseri 8 Haziran saat 20.30’da Türk Telekom Opera Salonunda sahnelenecek. Giacomo Puccini’nin ünlü eseri, Japon motiflerinin yer aldığı zengin dekor ve kostümlerle görsel bir şölene dönüşecek. Cio Cio San ile Amerikan Subayı Pinkerton’un aşkını anlatan eserde, aşkın reddediliş, umutsuzluk, acı ve gurur ile yok olma sürecini vurguluyor.


MEŞK AKŞAMI- İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİĞİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA TOPLULUĞU

5 HAZİRAN- 19.00- AKM ÇOK AMAÇLI SALON

İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, ‘Meşk Akşamı’ konseri 5 Haziran’da AKM Çok Amaçlı Salonda gerçekleşecek. Konserde, Hüseyni makamında eserler seslendirilecek ve dört solist sahne alacak.


NAĞMEKAR- İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU

6 HAZİRAN- 19.00- AKM ÇOK AMAÇLI SALON

Elif İnce ve Merve Ceren Tağayer’in solist olarak yer aldığı, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun ‘Nağmekar’ konseri, Ferruh Yarkın yönetiminde, 6 Haziran saat 19.00’da AKM Çok Amaçlı Salonda gerçekleşecek.


SAZLARIN RENGİ LONGALAR VE SİRTOLAR- İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU

14 HAZİRAN- 19.00- AKM ÇOK AMAÇLI SALON

Sanat Yönetmeni Ferruh Yardın yönetimindeki İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, ‘Sazların Rengi- Longalar ve Sırtolar’ konseri 14 Haziran saat 19.00’da AKM Çok Amaçlı Salonda müzikseverler ile buluşacak.


TÜRKAN ŞORAY’IN SONSUZ SENFONİSİ

10 HAZİRAN- 20.00- AKM TİYATRO SALONU

Türk sinemasının efsanevi ismi Türkan Şoray, unutulmaz anılarını sahneye taşıyor. 10 Haziran’da AKM Tiyatro Salonunda saat 20.00’de gerçekleşecek olan gösteride, Türkan Şoray’ın eşsiz kariyerinden ilham alınarak hazırlanan programa, senfonik bir orkestra da eşlik edecek. Sahnede, ‘Mavi Eşarp’ın melankolik hüznü, ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ın dokunaklı aşkı, Dila Hanım’ın güçlü duruşu ve daha pek çok anı, Türkan Şoray’ın eşsiz anlatımıyla tekrar hayat bulacak.


UÇAN HOLLANDALI- PRÖMİYER- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

1 HAZİRAN- 20.30- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

Bestesi ve librettosu ünlü Alman besteci Richard Wagner’e ait ‘Uçan Hollandalı’ operası uzun bir aradan sonra 15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali’nde yeniden sahnelenecek. Flaman kültüründe ve gemiciler arasında dilden dile dünyaya yayılarak bir efsaneye dönüşen, birçok edebiyat türüne, sanat eserine, halk türkülerine, şarkılara, seremonilere konu olan, aynı adlı efsaneden ismini alan ‘Uçan Hollandalı’ operası, denizlerin ruhu sayılan bir denizci ile gemisinin hikayesini konu alıyor. ‘Uçan Hollandalı’, 15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali kapsamında 1 Haziran Cumartesi saat 20.30’da Türk Telekom Opera Salonunda sahnelenecek.


URFA İLAHİLERİ- TASAVVUF İRFAN VE MEYDAN MEŞKLERİ TOPLULUĞU

… Devamı için tıklayınız

Aydınlık

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.