“Barış Ormanında Yarış” Oyununun Çocuk Oyuncuları Akranlarını Güldürdü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

BİLKAR’da çocuklardan oluşan tiyatro topluluğu, Fikret Terzi’nin eseri “Barış Ormanında Yarış” adlı yeni oyunuyla sahne aldı.

Gebze’de Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi’nde (BİLKAR) çocuklardan oluşan tiyatro topluluğu, Fikret Terzi’nin eseri “Barış Ormanında Yarış” adlı yeni oyunuyla sahne aldı. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki ilk gösterimi dört farklı ilkokuldan 500’e yakın çocuk izledi.

BİLKAR Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl’ın öncülüğünde, topluluk oyuncularından Derya Ağdaş’ın yönetmenliğinde sahnelenen oyunda rolleri Ada Ağdaş, Almira İlhan, Belçim Roza Kaya, Berrak Ada Akyüz, Ceren Özçelik, Derya Karadeniz, Ege İlhan, Elçin Çamyurdu, Doğa Bulut, Kumru Feryal Yıldızdal, Mahir Eren Yıldızdal, Masal Ağdaş, Miray Naz Coşkun, Simay Canöz, Umay İmir Öz ve Utku Vural paylaştı. Oyun önümüzdeki günlerde ve BİLKAR’ın haziran ayında planlanan dönem sonu etkinliğinde de sahneleyecek.

OYUNA DAİR…

Barış Ormanında Yarış; “evcilik” oyunlarından başlayarak, yaşamı boyunca bir yarışma sarmalı içindeki insanın, başarılı ve mutlu olmasının tek yolunun, “barış yarışıyla” yaşamak olduğunu hissettiren fantastik bir güldürüdür. Barış Ormanında, Kral Osmancım’dan sonra tahta geçmek için, Kedi’den Fare’ye, Kaplumbağa’dan Tavşan’a, Maymun’a, Kirpi’ye ve Tilki’ye değin 9 kahramanın aday olduğu Barış Yarışı’nda, “Seçici Kurul Üyeliği” rolünü, “Seyirci Çocukların” üstlenmeleri, yapıtın çocuk düzeyinde demokrasi kavramına ilişkin iletisinin de ipuçlarından biridir.

FİKRET TERZİ KİMDİR?

Oyunun yazarı Fikret Terzi, 1973-2012 yılları arası Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30’u aşkın çocuk oyunu yazdı ve yönetti. Okul öncesi çağındaki çocuklar için dramatik oyunlar, yaratıcı drama ve sahne oyunları kaleme aldı. Çocuklar için Karagöz-Gölge ve Kukla Tiyatrosu örnekleri hazırladı ve sundu.

EVRENSEL

Paylaş.

Yanıtla