‘Sözcükler, Sözcükler, Sözcükler’ Sahnelenmeye Devam Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oynak Kumpanya’nın ‘Sözcükler, Sözcükler, Sözcükler’ oyunu seyirciyle buluşmaya devam ediyor

2023 yılında kurulan Oynak Kumpanya’nın ilk oyunu “Sözcükler, Sözcükler, Sözcükler” seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

Oynak Kumpanya, dört kişi tarafından kuruldu. Kumpanya tiyatronun neşeli, cilveli, değişken ve canlı olduğuna inanıyor ve tiyatro anlayışını bunun etrafında oluşturuyor.

Tiyatro Dergisi’nden yer alan habere göre, Oynak Kumpanya’nın sahneye koyduğu ilk oyunun yazarı Amerikalı David Ives.

Sonsuz maymun teoreminden yola çıkan bir deneyde kendini bulan üç maymun -Kafka, Milton, Swift- Shakespeare’in Hamlet’ini kelimesi kelimesine yazmaya çalışıyor. Hamlet’i yazma girişimleri sırasında dilin doğasını, yaratıcılığını, özgürlüğünü ve varoluşunu sorguluyorlar. Metinlerarasılığın güçlü bir şekilde görüldüğü bu oyun, yaratıcılık ve rastlantısallık üzerine odaklanıyor.

“Sözcükler, Sözcükler, Sözcükler”i Türkçeye çeviren Noyan Dokudan. Dramaturji ve reji çalışmaları kolektif bir şekilde yapıldı. Oynayanlar ise Helin Elaydın, Noyan Dokudan ve Mustafa Kemal Turhan. Işık-Ses tasarımını Beyza Nur Toydemir’in yaptığı oyunun afiş tasarımları Sude Açıkdeniz’e ait.

Oyunda Hamlet’ten ve kumpanyanın üyelerinden izler görmek mümkün. “Sözcükler, Sözcükler Sözcükler “, 9 Haziran’da Şişli Tiyatrosu’nda ve 28 Haziran’da İkincikat Kadıköy’de. Biletler biletinial’da.

YENİ YAŞAM

Paylaş.

Yanıtla