Çatı’dan Mektubunuz Var!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / (Yıllardır Beyoğlu, Sadri Alışık Sokak’taki stüdyolarında herkese açık ücretsiz dersler ve atölyeler düzenleyerek çağdaş dans ve performans alanında önemli bir misyon yüklenen ÇATI Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği, 24 Aralık 2011’de stüdyolarının bulunduğu tarihi binada çıkan bir yangın sonucu mekansız kaldı. Aşağıda ÇATI’nın destek çağrısında bulunduğu mektubu yayınlıyoruz.)

Merhaba,

Geçtiğimiz yılın son günlerinde, biz yeni bir yılı daha karşılamaya, atölyelerimizi hızlandırmaya, sanatsal çalışmalar yapan üyelerimizi daha da güçlü desteklemeye ve verimli bir döneme merhaba demeye hazırlanırken gerçekleşen, üzücü bir olayı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

10 yıl boyunca atölyelerimize, gösterilerimize, projelerimize ev sahipliği yapan İstanbul, Beyoğlu’nda  İstiklal Caddesi Sadri Alışık sokak, 33 numarada bulunan mekanımız ne yazık ki artık kullanılamaz hale gelmiştir. 24 Aralık 2011’de binada sebebi bilinmeyen bir yangın çıkmış ve ana binanın içi yanmıştır. Ofis, depo ve çalışma stüdyosuna girilemez olmuş, bazı çalışma alanları kullanılamayacak düzeyde yıpranmıştır. Malzemelerimizin büyük bir bölümünü kurtarabilmiş olsak da, artık bir çalışma alanımız bulunmamaktadır. İçeride çalışma yaptığımız bir günde gerçekleşen bu olayda zarar gören hiç kimsenin olmamasına seviniyor, ancak 10 yıllık mekanımıza veda etmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

ÇATI, 2012 yılında mekansızlığın getirdiği zorluklara karşı, “Gezici ÇATI ” projesini hayata geçirerek; üretim, prova, atölye ve gösterimlerini kendine kucak açan mekanlarda sürdürmeye başlamıştır. Bir yandan bu projenin gerçekleştirilebileceği mekanlarla iletişimimiz sürerken; bir yandan da yeni bir mekan arayışımız hızla devam etmektedir. Bu yeniden yapılanma sürecinde projeleri ve mekanı yaşatabilmek adına maddi kaynaklar yaratmamız ivedilikle gerekli.

Yıllardır çağdaş dans alanına atölyeler, performanslar, film gösterimleri ile katkıda bulunan, 10 yıl boyunca nerdeyse her akşam herkese açık ücretsiz derslerin yapıldığı, yurtiçinden ve yurtdışından pek çok genç koreografa çalışma alanı açan ve gelişmelerini destekleyen derneğimiz, şimdi sizlerden gelecek her türlü desteğe acil ihtiyaç duymaktadır.

Bu konularda bizlere maddi ve manevi desteklerinizi, fikir ve önerilerinizi bekliyor; hepinize sağlıklı, bol hareketli, yaratıcı günler diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

ÇATI Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği

www.catidans.org

www.facebook.com/catidans

Bağışlarınız için: Yapı Kredi Bankası

Kuledibi Şubesi 090

Hesap No: 64198058

IBAN: TR 720006701000000064198058


Paylaş.

Yanıtla