“Tiyatroda Eleştiri” Paneli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hatırlanacağı gibi 20 Ocak 2012’de bu köşede “Tiyatro Dünyamızda Eleştiri ve Tartışma Kültürü” başlıklı bir yazı yayınlamış ve yazı üzerine yürütülen tartışmalar sırasında bu konuda tüm tiyatro insanlarına açık bir tartışma yürütmek istediğimizi ve bir etkinliğin hazırlıklarına başlama kararı aldığımızı belirtmiştik. 27 Mart haftasına denk gelmesine karar verdiğimiz bu etkinliğin duyurusunu sizlerle paylaşıyoruz.

***

Mimesis Tiyatro Çeviri/Araştırma Dergisi ve Mimesis Sahne Sanatları Portali, eleştiri kuramı ve tiyatroda eleştiri konulu bir panel düzenliyor. Cevat Çapan, Süreyya Karacabey, Tahsin Yücel, Metin Boran ve Burç İdem Dinçel’in konuşmacı olarak yer alacağı panelde eleştiri kuramının temelleri ve tiyatroda eleştiri kavramına getirilen farklı yaklaşımlar ele alınacak. Panel 25 Mart Pazar günü saat 14.00’te Maya Sahnesi’nde gerçekleşecek. Bu alanda çalışma yürüten veya konuyla ilgili söz söylemek isteyen herkesin söz alabileceği tartışma bölümüyle birlikte tiyatroda eleştiri kriterleri oluşturma yolunda bir adım olması hedeflenen panel ve tartışmaya tüm tiyatro severler davetli.

Tarih: 25 Mart Pazar

Saat: 14.00

Yer: Maya Sahnesi

Bilgi: Konuşmacılarımız arasında yer aldığını duyurduğumuz TEB Başkanı Üstün Akmen rahatsızlığı nedeniyle panele katılamayacaktır. Kendisinin yerine TEB üyesi Metin Boran katılacaktır.

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: EDİTÖR

Yanıtla