Mavi Sahne'den "Gıres"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mavi Sahne, yeni oyunu GIRES ile sezonu açıyor.

Gıres, ünlü ‘’Grease’’ müzikalinden esinlenilerek yazılmış bir müzikal. Keşanlı Ali Destanı gibi Ankara’da geçiyor. Ama bir gecekondu mahallesinde değil. Çünkü artık gecekonduların yerinde yeller esmiyor, lüks siteler yükseliyor. Hikaye kentsel dönüşüm yaşamış bölgedeki bu sitelerden birinde geçiyor.

Oyunda esas oğlan, lüks sitede oto tamirhanesi olan, Demir ve esas kız, siteye yeni taşınan, Azra birbirlerine aşık olurlar. Aralarında sınıf farkı ve çevreleri vardır. Acaba sonunda ‘aşk her engeli aşar’ mı?

Oyunu Sedat Demirsoy yazıp, yönetmiş. Koreografisi Esin Kartaloğlu ve Deniz Atlı’ya ait olan oyunda Cengiz Çelik, Esin Kartaloğlu, Gürsan Piri Onurlu, Özge Yıldırım, Yansı Deniz Özçelik, Ziver Armağan Açıl oynuyor.

Gıres, Ankara’da yaşanan bir hikaye ve müzikleri Ankara türküleri. Bu türküler yeniden yorumlanmış, aranje edilmiş ve yeni sözler yazılmış. Oyunun müzikleri ünlü rock müzik grubu “Piiz” tarafından çalınmış. ‘Misket’ ile başlayan oyun ‘Fidayda’ ile bitiyor… Dansları da farklı… Halk oyunları, modern dans ile yorumlanmış.

GIRES (İki perde müzikal)

Yazan – Yöneten: Sedat Demirsoy

Koreografi: Esin Kartaloğlu, Deniz Atlı

Müzik düzenleme: Oktay Köseoğlu

Orkestra: Piiz

Dekor ve Işık Tasarım: Ziver Armağan Açıl

Oyuncular: Cengiz Çelik, Esin Kartaloğlu, Gürsan Piri Onurlu, Özge Yıldırım, Yansı Deniz Özçelik, Ziver Armağan Açıl

Aşk her engeli aşar mı?… Tabii ki evet… Aşk köpekliktir, insanlığı kaldırmaz… Evrensel bir soru Ankara’da, Ankara için yapılmış bir müzikalde, cevap buluyor.

OYUN TARİHLERİ:

2, 3, 9, 10, 23, 24 Kasım Saat: 20.00 – 11, 25 Kasım Saat: 17.00

Paylaş.

Yanıtla