Sanatçı Gözüyle Eleştiri Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / 21 – 24 Ekim tarihlerinde Jennifer Lacey ile Sanatçı Gözüyle Dramaturji Atölyesi yapılacak ve ÇATI/TAL’in ortak mekanında düzenlenecek. Atölyeye yönelik bilgi notu şöyle:

“Öncelikle, açık olmama izin verirseniz, bu bağlamda “eleştirel” demek, “olumsuz yargı” anlamına gelmiyor. Bir işin iç mantığını ve bu mantığın dışarıdaki her şeyle (diğer işler, diğer sanatlar, seyirci, dünyanın geri kalanı) ilişkisini anlamak için analitik düşünceyi iş etrafında bağlamak anlamına geliyor. Dansta çalıştığımıza göre, bu şekilde düşünmenin özellikle dil üzerinden gerçekleşmek zorunda olmadığını hayal edelim.

Basitçe söylemek gerekirse, birlikte geçireceğimiz zamanda, işlerimizi birbirimize açmanın ve bunları alımlamanın yöntemlerini önermeyi, bedenlerimizi ve algı sistemlerimizi eleştirel bir diyalog ve keşfe götürmemizi umuyorum.

Her katılımcıdan video, performans veya anektod gibi herhangi bir yöntemle işini gruba sunması beklenecektir ve grup işin eleştirel algısına dayanan bir pratik ve performansla karşılık verecektir. Bu algı sezgisel veya analitik bir yerden gelebilir.

Bu süreç içinde kendi işimizin nerede dönüştüğü veya dönüşmediği çok önemli bir bilgi sağlamakta ve işimizle ilgili eleştirel bir bakış açısına izin vermektedir.”

Paylaş.

Yanıtla