İzmir'in Yeni Tiyatro Oluşumundan Ocak Ayı Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir’in yeni tiyatro oluşumlarından Tiyatro Terminal kuruluşunun 1.yılını dolduracağı Ocak ayına zengin oyun programı ile giriyor.

Kendi sahnesinde düzenli oyun mantığı ile İzmir’de yerleşik bir tiyatro olmayı hedefleyen ekip,eğitimli kadrosu ile İzmir sanat yaşamına canlılık katmak hedefinde.

Tiyatral anlatım olanaklarının sorgulanması ve seyircinin dikkatinin yeniden tiyatroya çekilebilmesi için yeni dillerin aranması hedefi ile yola çıkan ekip oyunlarına da bu çabasının ürünleri gözüyle bakıyor.

Zamora Binası Soruşturması, Ben Ruhi Bey Nasılım ve Albay’ın Karısı gibi farklı türlerden oyunları ile Ocak ayında Tiyatro Terminal seyircilerini Karşıyaka, Ege Sanat Merkezi’ne bekliyor.

Devrimci fotoğrafçı Tina Modotti’nin hayat hikayesinden bir kesiti içeren “Zamora Binası Soruşturması”, Özlem Lale’nin 2009 yılında Mitos-Boyut Yayınevi Oyun Yazma Yarışması’ndan ödül kazanan oyununun ilk sahnelenişi.

Oyunun rejisi İbrahim Güngör’e, dekor tasarımı Emrah Kürekçi’ye, ışık tasarımı ise Erdem Acan’a ait. Oyunda Tina Modotti’yi Julide Derya canlandırıyor.

Onun hayatına giren diğer kişileri ise Batuhan Köksal ve Hürkan Ünal oynuyorlar. Oyun 31 Ocak Perşembe saat 20:30’da seyirci karşısına çıkacak.

Edip Cansever’in aynı adlı ırmak şiirinden oyunlaştırılan “Ben Ruhi Bey Nasılım”, Necmettin Amaç tarafından sahneye taşındı. Bu tek kişilik performansın oyuncusu ise Burak Özhan. Koreografi Julide Derya’ya, ışık tasarım Hasan Yalman’a ve dekor-kostüm tasarımı da Emrah Küreçki ve Hakan İsmail Şiriner’a ait.

Oyun 12 ve 26 Ocak Cumartesi saat:20:30’da izlenebilir.

Bulgar yazar Hristo Boyçev’in savaşın psikolojik etkileri üzerine kaleme aldığı Hüseyin Mevsim’in dilimize çevirdiği trajikomedi “Albay’ın Karısı” ise İbrahim Güngör rejisi ile Ocak ayı boyunca her Çarşamba sahnelenecek.

Oyunun dramaturjisini Selda Uzunkaya, dekor-kostüm tasarımını Mehmet Ali Zeren, koreografisini Julide Derya, makyajını Demir Ali Kökçü, grafik tasarımını ise Alpgiray Kelem yaptı. Işıkta Hasan Bayrakçı bulunuyor.

CNNTurk

Paylaş.

Yanıtla