'Oyuna Devam' Atölyesi Faaliyetlerine Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatroya bir katkı da bu sloganla üç genç, fakat deneyimli isimden geldi. Dans, tiyatro ve reklam oyunculuğu alanında çok sayıda tecrübesi olan Evrim Artut, Sevil Akkel ve Gülbahar Kesimoğlu’nun kurduğu ‘Oyuna devam’ atölyesi, tiyatro sevdalılarını buluşturmaya başladı.

Sahne tozu yutmak isteyen her yaştan eğitimli eğitimsiz herkese açık olan atölye, haftada 3 gün ayda 32 saatlik bir tempoyla tiyatro kuramıyla kendini geliştirmek isteyenleri davet ediyor. Atölyede ses-diksiyon, dans, hareket, doğaçlama, oyunculuk, dramaturgi gibi alanlarda eğitim veriliyor.

Kendilerini ‘tiyatronun Amazonları’ olarak niteliyor ve felsefelerini şöyle özetliyor: “Oyunu kendi kuralımıza göre oynamak gerektiğini ifşa ediyoruz. Kişi oyuna başlar… Bu kişiler konuyla ilgili konvansiyonel eğitim görmüşlerdir. Türleri Amazondur. Düşünürler… Geceler boyu, günler boyu… Düşünmek; keyifli bir oyundur. Ama şimdi bu daha fazla aktarıma geçmeli ve kendi evrimini tamamlamalıdır. Dünya öğretileriyle böyle yoğrulmuşken,bir yerden aktarıma geçmeli ve bu öğretiyi başkalarıyla. Amacımız;sanatın evrenin ve kendinizin farkındalığını artırmak.”

İstanbul Bomonti’de kapılarını açan ‘Oyuna devam’ atölyesiyle ve eğitmenlerle ilgili detaylı bilgiye www.oyunadevam.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş.

Yanıtla