Komşu Adada Kültür Buluşması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

komşuadaYunanistan’ın Kos adasında düzenlenen 4. Türk- Yunan Kültür Buluşması renkli görüntülere sahne oldu.

Bodrum Dans Kulübü ile İstanköy Dans Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türk-Yunan Kültür Buluşması’nın 4. sü Bodrum’a altı mil uzaklıktaki adada 20-22 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Her iki ülkenin 200 dansçısının katıldığı festival adada bayram havası estirdi. İstanköy şehir merkezi ile Zia köyünde yapılan etkinliklerde sunuculuğu Şahin Selimoğlu ve Cavide Pehlivan Türkçe ve Yunanca yaptı.

Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, turizmci Giannis Mostoros, Müslüman Derneği Başkanı Sami Payzanoğlu, Gümüşlük Belediye Başkanı DP’li Mehmet Tire’nin katıldığı etkinlikte, Bodrum Dans Kulübü Latin Dansları Bölümü, Halk Oyunları Bölümü ve Sirtaki bölümü dansçıları muhteşem gösteriler sergiledi. Türk ve Yunan dansçılar gece boyunca zeybekten zeybetikoya, Ankara oyun havalarından Çökertme ve Sirtaki Hasapiko’ya kadar gönüllerince dans etti. Danslara gösterileri izleyen Türk ve Yunan halkları da eşlik edince ortaya unutulmaz görüntüler çıktı.

Dostluk buluşmasının gecesinde doğum gününü de kutlayan Bodrum Dans Kulubü Başkanı Fatih Özvezneci, yaptığı konuşmada, 4 yıl önce 60 dansçı ve 200 konuk ile başlattıkları kültür buluşmasında bu yıl 200 dansçı ve 700 konuğa kadar çıkmayı başardıklarını söyledi. Özvezneci, “Amacımız birbirlerine çok benzeyen iki kültürün dansları, sanatları ve kültürleri ile kaynaşmasını sağlarken, turizm sezonu başında her iki ülkeye canlılık getirmekti. Bu buluşmanın beşincisini önümüzdeki yıl Mayıs ayında Bodrum’da yapacağız” dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM, (DHA) Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.