Türk Anadolu Vakfı Tiyatro Topluluğu Kurdu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

türk-anadolu-vakfıKonya’da kültürel faaliyetlerine devam eden Türk Anadolu Vakfı, bu faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Bu konuda vakfın Genel Müdürü Ahmet Ağırbaşlı, “Vakfımız bugüne kadar kültürel bağlamda konferanslar, seminerler, sempozyumlar, bilgi yarışmaları, münazaralar, kompozisyon yarışmaları gibi başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm insanımızın kültürel anlamda güçlendirilmesine katkı sağlamaya devam etmektedir” dedi.

2012-2013 öğretim yılının başında İlahiyat Fakültesi, İmam Hatip Lisesi ve diğer lise öğrencilerinden istekli ve bu yönde kabiliyetli öğrencilerden bir tiyatro topluluğu meydana getirdiklerine dikkat çeken Ağırbaşlı, “Çünkü tiyatronun toplumların yaşamlarındaki önemi biliyoruz. Kültürel ve sosyal gelişmeyi sağlayan gizli güçlerden biri de tiyatrodur. Tiyatro, sorumluluk bilincini geliştirir. İnsanlardaki düşüncelerin eyleme geçme yeteneğini güçlendirir. Almanya ikinci dünya savaşının enkazından çıkarken ilk önce tiyatro binalarını yapmıştır. Biz de Türk Anadolu Vakfı olarak bu bilinçle öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya koyup gelişmelerine fırsat vermek düşüncesiyle ve kültürümüze katkı için Türk Anadolu Vakfı Tiyatro Topluluğu’nu kurduk.

Vakıflar Haftası münasebetiyle yönetmenliğini Şaban Şimşek Bey’in yaptığı Merhum Necip Fazıl’ın eseri olan Reis Bey’i ticaret odası konferans salonunda 7 Mayıs’ta sahneye koyuyoruz. Ayrıca 29 ve 30 Mayıs’la 1 Haziran tarihlerinde de Devlet Tiyatrosu salonunda üç kez daha sahneleyeceğiz. Hedefimiz zamanla bu konuda bilhassa gençlere yönelik dini ve milli duyguların gelişmesine yardımcı olacak yeni eserler sunabilmek” ifadelerini kullandı.

Memleket

Paylaş.

Yanıtla