DT: Sezona Yerli-yabancı Oyunlarla Devam Edeceğiz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

59789[Evrensel gazetesinden Sevda Aydın’ın haberini paylaşıyoruz.]

Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Nejat Birecik’in bu yıl sezonun açılış oyunlarının sadece “yerli ve milli” oyunlarla açılacağını duyurmasının ardından yaşanan tartışmalar devam ediyor.

“Türkiye’nin Perdeleri Türk Tiyatrosuyla Açılıyor” sloganıyla yeni sezona başlayacak olan Devlet Tiyatroları’nda (DT) yabancı oyunlara yer verilmemesine Nobel ödüllü İtalyan oyun yazarı Dario Fo tepki gösterdi. İngiliz Times gazetesine açıklamalarda bulunan yazar, Devlet Tiyatroları’nın aldığı bu kararı bir ‘sansür’ olarak nitelendirdi. “Türkiye’de yasaklanan dört yazardan hayatta olan tek kişi benim. Bundan onur duydum. Bu benim için ikinci bir Nobel ödülü kazanmak gibi” diye konuştu.

Devlet Tiyatroları ise bu tartışmaları “yalan haber” olarak nitelendiriyor. Evrensel’e konuşan DT Genel Müdürlüğü Basın Danışmanı Yılmaz Serter Kırçıl, yeni sezonda aralarında Shakespeare, Çehov, Brecht ve Dario Fo dahil olmak üzere pek çok yabancı yazarın oyununun sahnelenmeyeceği bilgisinin doğru olmadığını söyledi.

Kırçıl, açılış oyunlarının dışında DT sezonuna eski ve yeni yabancı eserlerle devam edeceklerini söyledi ve önümüzdeki hafta sezonun yerli-yabancı tüm oyunlarıyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayacaklarını aktardı.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla