Beyoğlu’nda Her Dilden Genç Festival

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Genç Sokak Kültür ve Sanat Festivali” başladı. Beyoğlu’ndaki okulların katıldığı, 23 Mayıs’a kadar sürecek festivalde “Rumca Eserler” konseri düzenlenecek; Ermenice, İtalyanca, Rumca “İstanbul Şiirleri” okunacak; “Babam, Edebiyat ve İstanbul” söyleşilerinde ünlü yazarların çocukları babalarının kentini ve sanatını anlatacak.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nca düzenlenen “Genç Sokak Kültür ve Sanat Festivali” bu gün başladı.

17 – 23 Mayıs tarihleri arasında Beyoğlu sokaklarında yapılacak festivale, ilçedeki özel ve resmi tüm okullar ile Genç Sokak’ın Sultanahmet’teki gönüllüsü Sultanahmet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi katılıyor.

Etkinlikler Genç Sokak’ta

Katip Mustafa Çelebi Mahallesi’ndeki Kuyu ve Abdullah sokakları festival için  “Genç Sokak” ismini aldı. Okul binaları dışındaki etkinliklerin büyük kısmı burada yapılacak.

Festivalde tiyatro ve modern dans gösterileri, resim ve fotoğraf sergileri, konserler, kısa filmler ve belgesel gösterimleri düzenlenecek; sanat atölyeleri kurulacak. Festivalde İtalyan, Ermeni, Rum liseleri öğrencileri ise kendi dillerinde etkinlikler düzenleyecek.

İstanbul dilleriyle sanat

Özel İtalyan Lisesi ile Özel Esayan Ermeni Lisesi öğrencilerinin ortaklaşa hazırladığı “Bizim İstanbul” fotoğraf sergisi “Genç Sokak”ta hafta boyunca gezilebilecek.

Özel Zağrofyan Rum Lisesi öğrencileri “Rumca Eserler Konseri”; Özel İtalyan Lisesi öğrencileri “İstanbul Şarkıları” konseri; Kabataş Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri “Roman Dans Gösterisi”, Özel Zapyon Rum Lisesi “Proti – Kınalı Ada Belgeseli” gösterimi; Özel İtalyan Lisesi ise Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rumca ve Ermenice “Şiirlerle İstanbul” etkinliği düzenliyor.

Babamın sanatında İstanbul

“Babam, Edebiyat ve İstanbul” adıyla düzenlenen söyleşilerde ise ünlü şair ve yazarların çocukları babalarını anlatacak.

Behçet Necatigil’in kızı Ayşe Sarısayın, Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, Kemal Özer’in kızı Simge Özer Pınarbaşı ve Ceyhun Atuf Kansu’nun oğlu Işık Kansu, gençlere babalarını ve onların sanatını anlatacak.

“Genç Sokak Kültür ve Sanat Festivali” programı İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın internet sayfasından edinilebilir. (SP)

BİANET

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.