Bale Yarışması 5 Temmuz’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi olarak gerçekleştirilecek 2. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması’nda yarışmaya hak kazanan 58 finalist için geri sayım başladı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Gösteri ve Sahne Sanatları Yönetmenliği’nin katkılarıyla İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi olarak gerçekleşecek 2. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması, 5 – 10 Temmuz 2010 tarihlerinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak.

2. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması Sanat Yönetmeni Nilay Yeşiltepe Güngör başkanlığında ulusal bir ön juri tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan dvd elemeleri sonucu küçüklerde 20, büyükler kategorisinde ise 35 adayın yarı finalde yarışmaya hak kazandığı yarışma için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

Uluslararası Bale Yarışmaları Federasyonu (IFBC) tarafından henüz ilk yılında üyeliğe kabul edilen 2. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması Rusya, Japonya, Fransa , Amerika, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Yunanistan, İtalya, Sırbistan, Ermenistan, Özbekistan, Kazakistan, Tataristan, Moldova, Malezya, Venezüella, Beyaz Rusya, Finlandiya, Belçika, Portekiz, Ukrayna, Tayvan, Çin, Meksika, Azerbaycan ve Almanya’dan katılacak yetenekleri 5-10 Temmuz 2010 tarihleri arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ağırlayacak.

12.500 euroluk büyük ödülüyle birlikte toplamda 60.000 euro’ya yakın para ödülü dağıtacak olan yarışma, 10 Temmuz gecesi gerçekleşecek “Gala Gecesi” ve “Ödül Töreni” ile son bulacak. Aralarında Yuri Grigorovich, Irek Mukhamedov, Julia Bocca, Vladimir Malakov gibi dünyaca ünlü bale starlarını da juri üyesi olarak ağırlayacak organizasyonun Gala Gecesi’nde, 2. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması’nın özel davetiyle ilk kez İstanbul’a gelecek olan Nacho Duato Topluluğu ve İngiliz Kraliyet, Küba ve Kirov Balesi’nin baş dansçıları Alina Cojocaru, Johan Kobborg, Viengsay Valdes Herrera, Elier Bourzac, Olesya Novikova ve Leonid Sarafanov olağanüstü performanslarıyla seyirciyi büyüleyecekler.

Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyanın nefesini tutarak izleyeceği bu büyük organizasyonu, geçtiğimiz sefer de olduğu gibi yine NTV Televizyonu, dünyada da bu alanda bir ilki gerçekleştirerek canlı olarak seyirciyle buluşturacak. Ayrıca ilk kez bu sene yapılacak halk oylaması sonucuyla da Türkiye dansçısını seçecek.

Bale dünyasının en itibarlı yarışmaları arasında yerini alan 2. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması, hem Türk balesini dünyaya tanıtmayı, hem de dünya starlarını ülkemiz sanatıyla tanıştırarak sadece ülkeler değil, kıtalar arasında da olumlu bir işbirliği yaratmayı amaçlıyor.

İstanbul

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.