Grup Mis’ten “Kahvede Şenlik Var”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden oluşan Marmara İletişim Sahnesi’nin (Grup Mis) son tiyatro oyunu “Kahvede Şenlik Var” 4 Haziran Cuma günü, 20.00’de Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde gösterildi.

Sabahattin Kudret Aksal’ın yazdığı oyun, evlenmek için bir kahveye gelen -birbirlerini hiç tanımayan- bir erkek ve kadının yaşadığı tezatlıkların oluşturduğu mizahi durumları anlatıyor.

Oyunda Canberk Noyan Harmancı, İlker Özdemir ve Özlem Yıldırım rol alıyor. Oyun daha önce 19. İstanbul  Tiyatro Festivali kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’nde ve daha sonra Zeytinburnu Eski Atatürk Kültür Merkezi’nde Grup Mis tarafından sahnelendi.

Oyunun yönetmenliğini de üstlenen Özlem Yıldırım oyunla ilgili şunları söyledi: “Kahvede Şenlik Var, Grup Mis olarak sahnelediğimiz üçüncü oyunumuz. Daha önce kısa oyunlardan oluşan bir kolaj çalışması ve Cuma Boynukara’nın yazdığı ‘Onun Saltanatı’ oyununu sahneledik. ‘Kahvede Şenlik Var’ oyununun çıkış noktası, yıllar önce bu oyunu Güven Kıraç’ın oyunculuğuyla izlemem ve çok etkilenmem oldu. Hayalimi gerçekleştirmek üzere sahnelemeye karar verdiğimiz bu oyun, bir aylık prova sürecinden sonra oluştu. Oyunun tüm kostümlerini kendimiz hazırladık.”

“Oyunda ayrı dünyalardan olan, aynı anda farklı düşünceleri yaşayan kadınla erkeğin farklılığını ve bu farklılığa rağmen aralarında oluşan dengeyi anlatmaya çalıştık.”

4 Haziran’da Ortaköy Afife Jale Sahnesi’nde sahnelenen oyun, 22 Haziran’da da Harbiye’deki Dormen Sahnesi’nde oynanacak. Oyunun 3 TL. olan biletleri kapıdan veya 0545 265 06 16 numaradan rezervasyon yaptırarak temin edebilirsiniz. Sabahattin Kudret Aksal’ın kara mizah oyununu kaçırmak istemeyenlere şimdiden iyi seyirler diliyoruz.

Neslihan Yeler / MİHA

Cnntürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.