Papazlar Yazdı Papa Oynadı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyayı değiştirdiğine inanılan Papa II. John Paul’un hayatı müzikal oldu. Müzikali pazarlar yazdı, oldukça dindar bir aktör de papayı oynadı.

Elvis Presley, Eva Peron, Buddy Holly gibi Papa II. John Paul’ün de bir müzikali var artık. Don’t Be Scared adını taşıyan müzikal, diğerleri gibi, gösteriyi durduran şarkılar, dans kilişeleri ve dramadan oluşuyor. Roma’da sahnelenecek müzikal papanın 84 yıllık, nispeten uzun, hayatını iki saate sığdırma girişimi olarak değerlendiriliyor. Müzikal, biri metni ötekiyse şarkıları besteleyen iki papaz tarafından yazıldı. Söz yazarı Papaz Joseph Spedicato, Papa’nın öğretilerinden ve onunla görüşmelerinden esinlendiğini söylüyor. “Papa II. John Paul üzerine bir müzikal yazmak en üst, en yüce gurur” diyen Spedicato sözlerine şöyle devam ediyor: “İnsanlara ulaşmak için engelleri ortadan kaldıran John Paul’dü, o dünyanın seyyahıydı.”

Papa rap yapacak

Papayı oynayan isim ise genç aktör Simone Sibillano. Sibiliano Papa’ya benzemiyor, ancak kendini konusuna yakın hissediyor. Çok dindar bir insan olduğunu dile getiren genç aktör, “Papa, benim gibi genç insanlar için özel biriydi” dedi. Bazılarının müzikali eleştireceğini, bazılarınınsa alkışlayacağını söyleyen Sibillano, Papa’nın mahiyetini kavramak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız dedi.

Papa’nın meslek hayatındaki bir çok olayı 18 şarkı anlatıyor. Ancak, kürtaj ya da doğum kontrol konusundaki tartışmalı görüşleri müzikalin dışında bırakıldı. Dikkat çekici müzikal, rap müzik ve tiril tiril bir kostümün içinde genç bir kızı da içinde barındırıyor. Sadelik ve özlük adına birkaç artistik serbestliğe karşın, yine de hikâyeye sadık kalınmış durumda.

Papa II. John Paul’ün dünyayı değiştirdiğine inanan birçok Katolik ve başka inançlardan insan var. 2005 yılında ölümünden sonra üç milyon insan ona saygı göstermek için 12 saat kuyrukta beklemişti. Ölümünün ardından, kitaplar basıldı, filmler çekilde ve t-shirtler üretildi. Ve şimdi de müzikal geliyor. Böylesine olumlu bir miras bırakan biri için, belki de, son mükafat…

Taraf

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.