Rothko Oyunu ‘Red’ Tony’leri Süpürdü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ABD’de tiyatronun Oscar’ı kabul edilen Tony ödülleri, 20. yüzyılın büyük ressamlarından Mark Rothko’nun hayatını anlatan ‘Red’ oyunu damgasını vurdu.

‘Spider Man’in ‘kötü adam’ı Alfred Molina’nın rol aldığı oyun, Broadway’in en iyilerinin belirlendiği gecede en iyi oyun, yönetmen dâhil toplam altı ödülün sahibi oldu. ‘Aviator’ ve ‘Gladyatör’ filmleriyle Oscar’a aday gösterilen John Logan’ın yazdığı ‘Red’, asistanının ondan daha iyi olduğunu ilan etmesi üzerine Rothko’nun yaşadığı değişime, çalışma azmi ve yaşadığı derin hayal kırıklıklarına odaklanıyor. 1940’ların soyut ekspresyonizm akımının önemli temsilcilerinden Rus asıllı Rothko, bir rengin çeşitli tonları üzerine yoğunlaşan tablolarıyla tanınıyor.

Tony ödüllerinde en iyi müzikal ödülüne ise 1950’lerin etnik çatışmalarını konu alan ‘Memphis’ layık görüldü. Müziklerini David Bryan’ın Joe Dipietro’yla birlikte yaptığı müzikal, 1950’lerin siyahî ortamında DJ’lik yapmaya çalışan beyaz bir gencin hayatını anlatıyor. Gecede Denzel Washington, ‘Fences’ oyunundaki performansıyla en iyi erkek oyuncu ödülünü alırken Scarlett Johansson da ‘A View from the Bridge’ oyunuyla en iyi yardımcı kadın oyuncu seçildi.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.