Su Üstünde Avrupa İstanbul 2010 Şenliği

Pinterest LinkedIn Tumblr +

16 Avrupa ülkesinden gelen sanatçılar 15 gün boyunca İstanbul sahnesinde!

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından hayata geçirilen Su Üstünde Avrupa İstanbul 2010 Şenliği, 25 Haziran Cuma akşamından başlayarak, 9 Temmuz Cuma akşamına kadar devam edecek.

“Su Üstünde Avrupa”…

“Su Üstünde Avrupa’nın Etkinlik Programı”…

İstanbul Taksim Gezi Parkı ve Caddebostan Sahili’nde kurulan iki büyük sahnede 16 Avrupa ülkesinden gelen sanatçılar Türk sanatçılarımız ile birlikte İstanbullulara keyifli yaz akşamları yaşatacak.

Su Üstünde Avrupa İstanbul 2010 Şenliği programı, 25 Haziran Cuma günü İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı merkez binasında gerçekleştirilecek toplantıda açıklandı.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından hayata geçirilen, Su Üstünde Avrupa İstanbul 2010 Şenliği, 25 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Taksim Gezi Parkı ve Caddebostan Sahili’nde kurulan iki büyük sahnede gerçekleşiyor.

Bir Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’un, kültürlerarası diyalogda oynadığı rolün geliştirilmesi ve Avrupa ile Türkiye arasındaki sanatsal ve kültürel ilişkilerin güçlendirilerek sürdürülebilir bağlar kurulmasına katkıda bulunacak bu proje için 16 Avrupa ülkesinden -Almanya, Avusturya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İtalya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan- ve Türkiye’den sanatçılar bir araya gelerek keyifli etkinlikler gerçekleştiriyorlar.

Avrupa’nın kültür çeşitliliğini bir şenlik havası içinde İstanbullularla buluşturan projede, sanatçılar, poptan caza, tiyatrodan modern dansa ve görkemli ışık gösterilerine kadar geniş bir yelpazede kendi kültürlerini tanıtıyorlar.

Su Üstünde Avrupa İstanbul 2010 Şenliği programı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt ve Dış İlişkiler Direktörü Esra Nilgün Mirze’nin ev sahipliğinde, Pécs 2010 Avrupa Kültür Başkenti Genel Direktörü Czaba Ruzsa’nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda paylaşıldı.

Şenlikte sahne almak üzere Macaristan’dan gelen Eszter Takáts’ın da kısa bir performansının sergileneceği toplantıya, Şenlik’in kapanış gecesinde Caddebostan’da bütün grup üyelerinin katılımıyla tarihi bir konser verecek olan Nekropsi grubundan da iki temsilci katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı olarak, hayata geçirdiğimiz projelerin, Avrupa ülkelerinin farklı kültürlerini sanatın evrenselliğinde bir araya getirirken, kültürler arası ortaklıkları keşfetmek için kapılar açmasını önemsiyoruz. Herkesin erişebileceği şenlik tadında etkinliklerde İstanbulluları sanatla bir araya getirmeyi amaç biliyoruz.” dedi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Dış İlişkiler Direktörü Esra Nilgün Mirze “Su Üstünde Avrupa” projesinin kültür ve sanat kurumları arasında kurulacak kalıcı ilişkilerin temellerinin atıldığını ve kültürleri buluşturduğunu dile getirdi. Daha sonra Dış İlişkiler Uzmanı Neylan Bowden şenlik programında yer alan etkinlikleri tanıttı.

25 Haziran Cuma Akşamı Sahne Macaristan ve Makedonya’nın

Balkan müziğinin en başarılı temsilcilerinden biri olarak görülen Kiril, 25 Haziran Cuma akşamı saat 21.30’da Taksim Gezi Parkı’nda sahne alıyor. Kiril, Makedon ve Balkan etnik melodilerini elektronik müzikle sentezleyen sanatçı Balkan elektronik müzik akımının da öncülerinden biri olarak gösteriliyor. Özellikle 90’lı yılların başındaki Balkan ezgilerini elektronik müzikle yeniden yorumlayan ve kendi özgün tarzını geliştiren Kiril, Dünya çapında övgüler alıyor. Kiril son albümünde Ras Tweed, Esma Recepova, Massive Attack, Patrick De Santos, MC Wasp ve TK Wonder gibi önemli sanatçı ve gruplarla çalıştı. Sanatçı yeni eserleriyle İstanbullulara unutulmaz bir konser yaşatacak.

Genç koreograf Rita Gabi’nin kurduğu “ Beyaz Duvar” adlı dans grup, 25 Haziran Cuma akşamı saat 19.30 ve 21.30’da Caddebostan sahilinde sahne alıyor. Macaristan tarafından hazırlanan “Pécs’in Köprüleri” isimli programda yer alan gruplardan Yazz Stereotype’ın funk, swing, asit caz, elektronik türlerinden esinlenerek oluşturdukları müzikleri ve Labor Association’un izleyenleri büyülü bir atmosfere götürecek ışık gösterisi bu proje kapsamındaki etkinliklerden bazıları.

İstanbul ‘Su’larında Işık

Avusturya’dan tanınmış ışık sanatçısı Waltraut Cooper’ın Haliç sularında gerçekleştireceği yüzen ışık yerleştirmesiyle, İtalya’dan ARTLIFEfortheworld’ün sanat direktörü Simonetta Gorreri’nin küratörlüğünde Yerebatan Sarnıcı’nda İtalyan cam sanatçılarının yapıtlarından oluşan su ve ışığı buluşturacak yerleştirme İstanbullulara özel bir deneyim yaşatacak.

İstanbul2010

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.