Petros Markaris Politik Oyunlar Festivali’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Politik Oyunlar Festivali kapsamında gerçekleşen “Orada Neler Oluyor?” konuğu Petros Markaris, sunumunda göç ve azınlık konularını izleyicilerle paylaşacak.

Petros Markaris 1937 yılında İstanbul Heybeliada’da doğdu. İktisat eğitimi almak üzere Viyana’ya giden Markaris, 1965 yılında yazdığı Ali Reco’nun Öyküsü’yle edebiyat dünyasına adım attı. Tiyatro eserleri kaleme alan Petros Markaris, televizyon dizisinin yaratıcısı, yönetmen Theo Angelopoulos’un çektiği filmlerin ortak senaristi ve aralarında Brecht ve Goethe’ninkilerin de bulunduğu birçok Almanca tiyatro eserinin çevirmenliğini üstlendi. Komiser Kostas Caritos’un başkahraman olduğu polisiye romanları çok sevilen Markaris, Türkçe’de, Gece Bülteni, Alan Savunması, Che İntihar Etti adlı romanları yayımlandı. Petros Markaris 2003 yılında Murathan Mungan’ın “Geyikler Lanetler” adlı oyununu Yunancaya çevirdi ve Övül Avkıran Mustafa Avkıran tarafından Selanik Devlet Tiyatrosu’nda Yunan’lı oyuncularla birlikte sahnelendi. Yapıtları 14 dile çevrilen Markaris halen Atina’da yaşamakta.

26 Mayıs Perşembe

Yunanistan – Petros Markaris – Orada Neler Oluyor ?

Sunum

Saat: 19.00

(Ücretsiz)

1-27 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Politik Oyunlar festivalinin ayrıntılı programı için www.garajistanbul.org sitesini ziyaret edebilir ya da iletisim@garajistanbul.org adresine eposta yollayabilirsiniz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.