Kalemiyle Fransa’yı Yine Fethetti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fransa’da yaşayan tiyatro ve sinema yazarı Sedef Ecer’in yazdığı ve yorumladığı film, Fransa’nın en önemli kurgu ve televizyon film etkinliklerinden birisi olan La Rochelle festivalinde yarışacak.

Yazdığı karakteri oynayacak

Festival, 7-11 Eylül günlerinde ülkenin batısındaki Fransa’nın La Rochelle kıyı kentinde düzenlenecek. Sedef Ecer, ‘Comme Chez Soi / Evinizde Gibi’ adlı televizyon filminin önce senaryosunu yazdı, ardından kendi yarattığı karakteri oynamak için oyuncu seçme ajansının deneme çekimlerinde diğer oyuncularla kıyasıya yarıştı. Yönetmen, kanal yöneticileri ve yapımcılar, çeşitli adaylar arasından yazar Sedef Ecer’i, oyuncu olarak da seçti. Çekimleri Mayıs ayında Paris bölgesinde yapılan film, Fransa’nın en çok izlenen kanallarından ‘’France 3’’ devlet televizyon kanalında yayımlanacak.

Daha önce üç ödül daha almıştı

Fransa’nın prestijli ‘Guerande Dramatik Yazarlık Ödülü’, Mayıs ayında düzenlenen törenle ‘A La Peripherie / Kıyıda’ adlı piyesiyle Sedef Ecer’e verilmişti. Ecer, daha önce yazdığı ‘’Eşikte’’ isimli oyunuyla Fransa’nın en yüksek tiyatro kurumu olan ‘Ulusal Tiyatro Merkezi’nin teşvik ödülü ile  Cannes’da düzenlenen Akdeniz Tiyatro Yazarları Buluşması’nda birincilik ödülü kazanmıştı.

Star

Paylaş.

Yanıtla