Komşu, ‘III. Richard’ı Sevdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ekim ayında İstanbul’da sahnelenecek “III. Richard”, gittiği her ülkede büyük ses getiriyor.

Dünya prömiyerini 29 Haziran’da Londra’da yapan “III. Richard”, geçtiğimiz hafta sonu Yunanistan’da gerçekleşen üç temsille 27 bin izleyiciye ulaştı. Sam Mendes’in yönettiği ve dünyaca ünlü oyuncu Kevin Spacey’nin başrolünü oynadığı, Shakespeare’in “III. Richard” adlı eseri, Yunanistan’da Athens & Epidaurus Festivali kapsamında, 29, 30 ve 31 Temmuz tarihlerinde, Atina’ya iki saat mesafedeki Epidauros Tiyatrosu’nda sahnelendi.

27 BİN KİŞİ İZLEDİ

Kevin Spacey’nin yanı sıra Chandler Williams, Annabel Scholey ve Gemma Jones da oyunculuklarıyla büyük ilgi topladı. Atina’ya yaklaşık 150 kilometre mesafede bulunan Epidauros Tiyatrosu’na üç gün boyunca, 40 derece sıcaklığa aldırmayan 27 bin ziyaretçi Yunanistan’ın dört bir yanından geldi. “III Richard”, Londra, Hong Kong ve İspanya’daki gösterilerinin ardından Ekim ayında beş özel gösteri için İstanbul’a gelecek. Kevin Spacey ve ekibi, İstanbul Tiyatro Festivali (İKSV) ve İstanbul Şehir Tiyatroları ortaklığında, Vodafone Red sponsorluğunda 5 9 Ekim arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ne konuk olacak. İstanbul’un ardından, Pekin, Singapur ve Sidney’i ziyaret edecek oyun, 2012 yılıyla birlikte New York’taki Brooklyn Müzik Akademisi’nde (BAM) gerçekleştirilecek performanslarla turneye devam edecek.

EPİDAUROS TİYATROSU

Antik Yunan’ın en önemli hastane-tapınak ve şifa merkezlerinden Epidauros Tiyatrosu, Milattan Önce 4. yüzyılda yapıldı. Athens & Epidaurus Festivali’nin bu en büyük mekânı, 15 bin kişilik. Ama “III. Richard” oyununun sahne tasarımı nedeniyle, bir temsilde sadece 9 bin kişiyi ağırlayabildi. Yunanistan’da iki gece sahnelenmesi planlanan oyun, gördüğü ilgi üzerine bir gece daha uzatıldı.

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.