Modern Bir Don Kişot Öyküsü… Paçi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro sezonunun perde açmasıyla yeni oyunlar bir bir görücüye çıkıyor. İzleyenleri; hayata, düşünmeye, kendimizi sorgulamaya çağıran sanat dalı, sanatseverleri bu kez güldürürken düşünmeye davet eden bir oyunla ‘Paçi’ ile ‘Perde’ diyor.

Burak Akyüz’ün yazdığı, Kemal Başar’ın yönettiği, İstanbul Halk Tiyatrosu’nun yeni sezon oyunu Paçi Muammer Karaca Sahnesi’nde, sanat severlerle buluşuyor.

Erkan Can, Neslihan Yeldan, Murat Taşkent, Faruk Akgören, Fehmi Karaaslan, Tuğçe Güleç, Nazif Uğur Tan’ın rol aldığı Paçi; geleneksel tiyatro ögelerinin bol bol kullanıldığı çağdaş bir yorumla sahnelenen müthiş bir Karadeniz komedisi.

Karadeniz insanını bilirsiniz. Olaylara başka pencereden bakabilen, çoğu zaman da gülümseten insanlardır. Bunlar bir yana Karadeniz insanı; toprağını, akarsularını, denizini korumak için yeni dünya düzeninin yel değirmenlerine karşı da savaşanlardan…

Karadeniz’de gezici tiyatro yapan bir adam (Erkan Can) Karadeniz’i değiştirmeye, bozmaya, satmaya, talan etmeye çalışanlara karşı… Ve bu mücadele sırasında karşısına çıkan Karadeniz kadar hırçın bir kız (Neslihan Yeldan) bir araya gelirse n’olur?

İşte bunun cevabı modern bir Don Kişot öyküsü olan Paçi’de!

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.