Öyle Bir Tiyatro Oyunu Düşünün ki…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Öyle bir tiyatro oyunu düşünün ki, her bir karakteri aslında ana karakter olsun, oyunun ismiyle bütünleşsin. Öyle bir oyun düşünün ki, sahnelenmeye başlamasıyla sizi hem bambaşka diyarlara götürsün hem de iç yolculuğa sürüklesin… FKM Tiyatrosu’nun hazırlamış olduğu yepyeni ve isminden çokça söz ettirecek olan “Söz” tam da bu betimlemelere karşılık geliyor. 23 Aralık’ta FKM’de galası yapılan oyun, ilginç karakterleriyle ve yaşadıkları enteresan olaylarla izleyenleri hem güldürdü, hem de duygusal anlar yaşamalarına sebep oldu.

Mübarektir evler, içerisinde yaşananlarda, söylenenlerde hep bir ölçü taşır. Bu ölçülü duruşu yaşatanlar kadar, evin havasını soluyan gençlerde ahlaklı bir duruş taşır. Bu duruş gün gelir, bir öğrenciyi sınava hazırlamakla kendini gösterir; gün gelir tatlı bir ikramla, küçük bir hediye ya da içten bir duayla… İşte bu oyunda, evleri yaşatanlarla, evlerin içerisinde yaşayanlar arasındaki samimi bir gönül bağıyla kurulan muhabbeti görürüz. Allah’a inanan insanların dünyasında Söz vermek önemlidir. Söz’leri dillendirmeksizin, içinden geçirmek bile yeterlidir. İşte Ömer Abinin insanlara dillendirmeksizin sadece eşiyle paylaştığı bu gizemli Söz’ü, yerine getirmek derdiyle dertlenir Mahmut. Fakat ne Mahmut ne de Yakup çıktıkları bu yolda karşılaştıkları gerçeği tahmin bile edemezlerdi.

Oyun yüreklere dokunan bir dramı sahnelerken, aynı zamanda da bizlere ilginç karakter ve tiplemelerle ağlamak, gülmek ve düşünmek olan tiyatro gerçeğini yaşatmaktadır. Dümen yapan iki adamın ağlanacak haline gülerek bakıp, hazin sonlarını izliyoruz.

Oyunun sonunda çok daha farklı bir sürprizle izleyicilerini uğurlayan “Söz” ün galası 23 Aralık saat 19.30’da gerçekleştirildi. Olumsuz hava şartlarına rağmen FKM Büyük Salon’u tiyatro severler tarafından dolduruldu. Oyun sonrası gerçekleştirilen kokteylde izleyiciler beğenilerini ve hoşnutluklarını ifade ettiler. Söz oyunu bundan sonra gişe ve turne programlarıyla izleyiciyle iç içe olacak. Şimdiden “Söz” e yoğun bir talep oluştu bile…

İnternet Haber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.