Sanatçı ve Aydınlar Roboski’ye Gidiyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Roboski Katliamı’nın ardından taziye ziyaretleri sürerken sanatçı ve aydınlardan oluşan bir heyet yarın Uludere’ye gidecek.

Katliamın yaşandığı Roboski’ye gidecek olan heyetten yapılan açıklamada, “35 Kürt yurttaşımızın öldürüldüğü Uludere-Roboski Katliamı, vicdanları sızlatmış, yürekleri burkmuş, insanım diyen herkesi derinden sarsmıştır. Hiçbir gerekçenin katliamı izah edemeyeceğini düşünüyoruz. Türkiye’nin operasyon, çatışma, kan ve gözyaşı sarmalından bir an önce çıkması için bu katliam karşısında herkes sesini çıkarmalı’’ denildi.

Katliamın sorumlarını cezalandırılması istenen açıklamada, 35 kişinin ölümünün, ailelerinin ve Kürt halkının olduğu kadar tüm yurttaşların acısı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Bu katliam karşısında başta Türk halkı olmak üzere, tüm halklarımızı, Kürt halkının acılarını paylaşmaya çağırıyoruz. Türkiye’nin her yanından sesimizi yükseltmek gerektiği kanaatindeyiz” denildi.

Açıklamada, Türkiye’nin dört bir yanında ‘Uludere’nin Acısını Paylaşıyorum’ taziye çadırları kurarak, katliamlara sessiz kalınmaması gerektiği vurgulandı.

ULUDERE’YE GİDECEKLER

Aynur Doğan, Aysun Doğan, Bircan Yorulmaz, Cengiz Algan, Ferhat Tunç, Funda Tosun,

Halit Elçi, İlkay Akkaya, Julide Kural, Levent Tüzel, Lora Baytar, Medet Boztaş, Mehmet Saltoğlu, Meryem Koray, Necmiye Alpay, Nuray Sancar, Nuri Cemal , Rıdvan Turan, Ruhi Karadağ, Samut Kara, Saruhan Oluç, Sebahat Tuncel, Sema Solaklı, Taner Koçak, Uygar Gültekin, Yalçın Yusufoğlu, Yaman Yıldız, Yasemin Göksu ve Züleyha Gülüm.

Firatnews

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.