“Bize Masal Anlatmayın” İstanbul’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Tiyatro çalışması aracılığıyla Trabzon ve Diyarbakır’dan kadınlar arasında kültür köprüsü kurmayı amaçlayan bir tiyatro projesi olan “Bize Masal Anlatmayın” İstanbul’a geliyor. Uzaklığı ve farklılığı temsil eden iki kentteki insanların birbirlerine yaklaşabilmesi ve yeni bir ilişki biçimi geliştirebilmesi ümidiyle tasarlanan proje, Ocak ayı sonunda Trabzon ve Diyarbakır’da 2’şer kez sergilendikten sonra, Mart ayında İstanbullu seyirci ile buluşuyor.

Projenin fikir sahibi ve oyunun yönetmeni Dilek Güven oyun metnini, yazar Sevilay Saral’ın “Kadın Masalları” oyunundan ilham alarak bilindik kadın masal kahramanlarının rollerinin sorgulandığı bölümler ile çoğunlukla kadın yazarların eserlerinden alıntıladığı oyun parçalarını birleştirerek oluşturmuş. Trabzon ve Diyarbakır’dan kadınların şiddet, kayıp, töre ve gelenek, isyan ve sessizlik gibi temaları temsil eden bu metin üzerinden yürüttükleri oyun çalışmasında kendilerini tiyatro aracılığıyla ifade etmeleri, birbirlerini tanımaları ve birlikte üretimde bulunmaları hedeflenmiş.

Eylül 2011’den itibaren İsveç Konsolosluğu’nun desteği ile Anadolu Kültür- Diyarbakır Sanat Merkezi tarafından yürütülen oyun 17 Mart saat 19.30’da Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde, 18 Mart’ta saat 15.00 ve 20.00’de Beyoğlu Maya Sahnesi’nde ücretsiz olarak izlenebilir.

Derleyen ve Yöneten: Dilek Güven

(Sevilay Saral, Süreyya Karacabey, Pelin Temur, Zeynep Kaçar ve Tuncer Cücenoğlu’ndan alıntılarla)

Yönetmen Yardımcısı:Hakan Dursun, Duygu Sevim

Oyuncular: Zelal Kaya, Meral Kaya, Leyla Takmaz, Sibel Can, Serap Berber, Songül Nadir, Nuray Yeşilaraz, Şeyma İdman

Müzik: Emin Serdar Kurutçu

Işık: Nurullah Kaya, Özkan Yıldırım

Kondüvit: Özgür Vasfi Süren, Cenk Beker

Sahne Amiri: Abdulgafur Özer

Sezin Gündoğan / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.