Guguk Kuşu’na Ayakta Alkış

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmit, Kocaeli artık tiyatrosuz yapamıyor. Son dönemde birbirinden başarılı oyunlara imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yüzde 100’lere varan doluluk oranıyla gurur duyuyor, başarısıyla örnek oluyor.

Şehir Tiyatrosu’nun bu dönemki iddialı oyunlarından bir olan Kafesten Bir Kuş Uçtu (Guguk Kuşu) adlı oyunun gala gösterimi önceki akşam SDKM’de gerçekleşti. Elverişsiz hava şartları nedeniyle İstanbul’dan konukların gelemediği Guguk Kuşu oyunun galasına İzmitli tiyatro severlerin ilgisi büyüktü. AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Baro Başkanı Tamer Solakoğlu ile bürokratlar ve tiyatroseverler salonu doldurdu. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise; başka bir programı nedeniyle oyunun ikinci yarısına yetişebildi.

HEPSİ KUSURSUZDU

Ken Kesey’in yazdığı, Dale Wasserman’ın uyarladığı, Bilge Koloğlu’nun çevirisini yaptığı Guguk Kuşu adlı oyunu Yunus Emre Bozdoğan yönetti. Bir akıl hastanesinde geçen olayların anlatıldığı oyunda, hastaneye gelen aslında akıllı olan Mc Murphy’nin(Barış Falay), hastanede disiplini sağlayan Hemşire Ratched’in(Eylem Tanrıver Varlı) düzenine karşı çıkıp, diğer hastaları buradan kurtarmak için yüreklendirme çabası anlatılıyor. Tüm karakterlerin mükemmel bir performans gösterdiği oyun, gerçekten Şehir Tiyatrosu’nun bu yılki önemli performanslarından birisi olarak görülüyor.

İzleyicilerin beğenisini kazanan oyunda Barış Falay, Eylem Tanrıver Varlı, Engin Benli, Aydın Sigalı, Erdem Irmak, Tekin Ezgütekin, Cemal Aldıç, Taylan Ertuğrul, Nuri Karadeniz, Ozan Şahin, Utku Oğuz, Işık Öztorun, Seçil Onur, Nurcan Tural, Senem Akman, Mustafa Arpaçıoğlu, Aytek Mete Elgün, Ferdi Yıldız, Volkan Dinç ve Talha Kaya rol aldı.

BİRECİK: “TORPİLLE BİLET AYARLIYORUM”

Guguk Kuşu adlı oyunun sonunda sanatseverler, tiyatro oyuncularını ayakta alkışladı,.

Oyuncuları tek tek kutlayan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, göreve başladığından koyduğu hedeflere ulaştığını söyledi. Birecik, “Biletler internette 1 saat içinde bitiyor. Yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. İlk kez torpille bilet ayarlıyorum. Kapalı gişe oynuyoruz. Kurumsal başarı elde ediyoruz.”dedi. Şehir Tiyatrolarında tüm oyunların kapalı gişe oynandığını belirten Genel Sekreter Ersin Yazıcı da Büyükşehir Belediyesi diğer hizmetlerde olduğu gibi sanatta da başarılı olduğunu başarının sanatçılarla birlikte daha güzel olduğunu söyledi. Yazıcı, Tiyatro Dergisi tarafından Küheylan’da aldığı rol ile En İyi Erkek Oyuncu seçilen Şehir Tiyatroları oyuncusu Fatih Sevdi’yi kutladı, çiçek verdi. Oyun sonrası kokteyl verilirken, tiyatroseverler oyunda rol alan sanatçılarla sohbet edip, değerlendirme imkanı buldular.

Özgür Kocaeli

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.