Bu Ekibi İzlemeye Devam Edin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[Asu MAro’nun Milliyet gazetesinde yayınlanan köşe yazısından alıntıları paylaşıyoruz.] “Ekip Tiyatrosu’nun geç keşfettiğim oyunu ‘Largo Desolato’, izleyene sıra dışı ve heyecan verici bir deneyim vaat ediyor. Yönetmeni ve oyuncusu Cem Uslu ise, ayrıca kutlanmayı hak ediyor.”

“BuluT Tiyatro’da ‘Nerede Kalmıştık?’ diye bir oyun izliyorsun, orada çok yetenekli bir genç oyuncu görüyorsun ve bir de bakıyorsun ki, o oyuncu aynı zamanda yazarmış, yönetmenmiş, Haliç Üniversitesi çıkışlı Ekip Tiyatrosu’nun kurucularındanmış.

Cem Uslu’nun peşinden ‘Largo Desolato’ya gittim bu sefer. Vaclav Havel’in oyunu, Türkçeye ‘Buruk Ezgi’ olarak çevrilmiş (Ülkü Akbaba ve Kemal Boztepe tarafından), 1990’da Dostlar Tiyatrosu tarafından oynandığında kaçırmışım. Bu yakaladığımdan çok memnun kaldım ama.

Oyun, broşürde pek güzel ifade edildiği üzere ‘yaşadığı toplumdan kopuk, atalete saplanmış, bireyci bir bunalımda boğulan çıkarcı bir entelektüelin eleştirisini onu yaratan/onun yarattığı toplum bağlamında’ ele alıyor. Leopold Kopriva, yazdığı bir denemeyle faili meçhul kalması istenen bir davayı aydınlatmış, bu yüzden de hayatını ‘birilerinin’ onu alıp ‘bir yerlere’ götüreceği endişeleriyle geçiren bir felsefe doktoru. Geldiler mi, geliyorlar mı diye kulağı kirişte, kendini boğucu bir yaşama hapsetmiş bir tırnak içinde ‘aydın’. Her türlü pazarlığa, uzlaşmaya, inkara hazır.”

“Tiyatronun bir ekip işi olduğuna inandıklarını sıkça tekrarlayan topluluk olarak, ekip oyunculuğunda da dört dörtlükler. Marketa’da çok iyi performans sergileyen Duygu Yetiş aynı zamanda makyaj, afiş, broşür tasarımına da imza atmış ki hepsi birbirinden başarılı ve özenli. Cem Uslu’nun oyunculuğu bir adım önde, ama Erman Bağrı, Ayşegül Uraz, Simel Aksünger, Ömer Fırat Köker, hepsi kutlanmayı hak ediyor. I. ve II. Wenzel’ler Ertürk Erkek’le Sercan Gülbahar arasındaki uyuma ayrıca dikkat çekmek isterim. Aslında bunca  sözün sonunda tiyatromuzda taptaze bir soluk olarak Ekip’e dikkat  çekmek isterim. Kumbaracı50’de  ve Sahne Hal’de sergiledikleri  ‘Parti’ ve ‘Kara Sohbet’ adlı iki oyunları daha var. Bence izlemeye devam edin…”

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.