Dünya Dans Günü Yüksel Caddesi'nde Kutlanacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

yüksel-caddesiÇankaya Belediyesi Eşli Danslar Topluluğu (ÇABED), 29 Nisan Dünya Dans Günü’nü Ankaralılarla Yüksel Caddesi’nde kutlayacak.

Sanatseverler, modern balenin yaratıcısı Jean Georges Noverre’nin doğum günü anısına 29 Nisan olarak belirlenenDünya Dans Günü’nde Yüksel Caddesi’nde buluşacak. ÇABED, Hacettepe, Başkent, Ankara, Gazi ve Atılım Üniversiteleri’nin yanı sıra Karçiçeği Bale ve Dans Kursu ile Akdeniz Flamenko Atölyesi Ankaralılar için dans edecek. Gösteriler, saat 18.00’de başlayacak.

ÇABED üyelerinin çalışmalarını gerçekleştirdiği spor salonunun resmi açılış töreni de aynı gün saat 11.00’de yapılacak. Salon, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:46 Demirtepe adresinde bulunuyor.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, dans etmenin, tüm etnik, sanatsal ve kültürel engelleri aşan, evrensel bir dil olduğunu vurgulayarak, Ankaralıları Dünya Dans Günü’nde birarada olmaya çağırdı. Sanatın özgürleştirici ve geliştirici olduğunu belirten Tanık, “Sokakta dans edecek gençlerimizle, sanatı bir kez daha herkes için ulaşılabilir bir hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Yurthaber

Paylaş.

Yanıtla