Galata’nın Hafızası Konservatuvar Olacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hürriyet Gazetesi yazarı Ömür Kurt tarafından bu sene yeni kurulan konservatuar hakkında; dergimiz editörlerinden Dr. Bülent Sezgin’in de katıldığı röportajı okuyucularımızın ilgisine sunuyoruz.

Galata’nın Hafızası Konservatuar Olacak

Cenevizliler tarafından inşa edilen ve büyük İstanbul yangınından sonra 1700’lü yıllarda Fransız Sefarethanesi olarak yeniden inşa edilen Saint Pierre Han, Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı’nın binası oluyor. Yaklaşık 10 yıldır devam eden restorasyonda farklı dönemlere ait duvar resimleri, mozaikler ortaya çıkıyor. Bina duvarları kazındıkça ortaya çıkan Bandırma Vapuru da görülmesi gereken duvar resimlerinden biri. Binanın tarihi ve konservatuvar yapılanmasıyla ilgili Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvar Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bülent Sezgin, Dış İlişkiler ve Projeler Koordinatörü Dr. Ömer Vatanartıran ve konservatuvarın ilk öğrencilerinden Efe Can Karakaya ile konuştuk.

Röportajın devamı için tıklayınız: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/omur-kurt/galatanin-hafizasi-konservatuvar-olacak-41664164 

Paylaş.

Yanıtla