Yaşar İlksavaş Hayata Veda Etti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro eleştirmeni ve çevirmen Yaşar İlksavaş hayata veda etti.

72 yaşındaki İlksavaş, uzun yıllar pek çok gazete ve dergide tiyatro eleştirileri kaleme almış ve farklı yayınevlerinden 50’ye yakın kitap çevirisi yayımlanmıştı. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği üyesi olan Yaşar İlksavaş,  2013 yılından bu yana Diren Sanat’ta (https://www.dirensanat.com/) eleştiri yazıları yazıyordu.

Tiyatro… Tiyatro… Dergisi olarak, kalemiyle tiyatromuza önemli katkılar sunan sevgili Yaşar İlksavaş’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü içindeyiz. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’ne, Diren Sanat ailesine ve tiyatro camiasına başsağlığı diliyoruz…

Yaşar İlksavaş

TİYATRO CAMİASINDA BÜYÜK ÜZÜNTÜ

Yaşar İlksavaş’ın vefatı tiyatro camiasında büyük bir üzüntüyle karşılandı. İlksavaş’ın vefatının ardından yayımlanan bazı mesajlar şöyle:

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği: 

HAMİ ÇAĞDAŞ:

RENGİN UZ:

SABİT DOĞAN:

YAŞAR İLKSAVAŞ KİMDİR?

Yaşar İlksavaş, 1949 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi, Galatasaray İktisadî ve Ticarî Bilimler Akademisi’ni bitirdi. İşletme İktisadı Enstitüsü’nde master yaptı. Kom Tekstil ve Konfeksiyon Fabrikaları A.Ş.’de 29 yıl idarî ve malî işler müdürlüğü ve genel müdür muavinliği yaparak üst düzey görevlerde çalıştı ve aynı fabrikadan emekli oldu. Yaşamının uzunca bir döneminde İhsaniye Altsokak’ta, ailesiyle oturdu. Üniversite yıllarında tiyatro ve kitap eleştirileriyle denemeler yazmaya başladı. Sonra yalnızca tiyatro eleştirileri yazmayı sürdürdü. Yine üniversite yıllarında başladığı çevirmenliği de hiç bırakmadı ve 2000 yılında emekli olduktan sonra çeviriye ağırlık verdi. Yeni Gazete, Hürriyet, Dünya, Hürgün, Yeni Ortam, Gazette 13, Son Saat gazetelerinde tiyatro ve kitap eleştirileri, Cumhuriyet gazetesinde derleme ve derleme çevirileri yayınlandı. Hürriyet Gösteri, Tempo, Papirüs, Yeni Dergi, Yeni Ufuklar, Oluşum, Yeni İş Dünyası, Çağdaş Sanat, Aylık, Best, Downtown dergilerinde 1970’den bu yana tiyatro eleştirileri ve diğer yazıları yayınlandı. De Yayınevi, Can Yayınları, Gelişim Yayınları, Bilgi Kitabevi, Kelebek yayınları, Altın Kitaplar, Doğan Kitap, Everest ve Oğlak yayınlarında elliye yakın çevirisi çıktı.

Tiyatro… Tiyatro Dergisi

Paylaş.

Yanıtla