Bir Yılda Neler Oldu? Oyuncular Sendikası 2020 Faaliyet Raporunu Açıkladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Oyuncular Sendikası, üyelerine gönderdiği bir mail ile, pandemiyle geçen 2020 yılında sendika olarak neler yapıldığı konusunda bilgi verdi. Aynı zamanda sendikanın web sitesinde de 2020 faaliyet rapor raporunu yayınladı.

Üyelere gönderilen mailde, pandemi nedeniyle sanat dünyasında eksikliği bariz bir biçimde görünür hale gelen sosyal güvencesizlik, iş güvenliği eksikliği, sanat alanında yaşanan cinsel taciz vakaları, ayrıca vurgulandı.

Oyuncular Sendikası’ndan Üyelerine:

2020 yılının başında hayatımıza giren Covid-19, maalesef tüm etkisi ile bu yıl da devam ediyor. Geçtiğimiz yıl üyelerimizin ve meslektaşlarımızın can güvenliği, pandemi karşısında alınabilecek önlemler ana gündemimiz oldu. Bir yılı aşkın süredir de pandemi ve yarattığı ekonomik mağduriyetler ile mücadele etmeye devam ediyoruz.

2020 Faaliyet Raporunu Görüntülemek İçin Lütfen Tıklayınız.

Oldukça zorlu geçen bu bir yılda, kültür-sanat alanı pandemiden en çok etkilenen sektörlerden biri oldu. 10 yıldır dile getirdiğimiz, tüm üyelerimize ve meslektaşlarımıza anlatmaya çalıştığımız pek çok sorunu pandemi sebebiyle daha da yoğun bir şekilde yaşadık. Birçok meslektaşımız içinde bulunduğumuz zorlukların kök nedenlerini sorgulamaya başladı. Alanımızdaki tüm eksikler, yanlış sosyal güvenlik uygulamaları, sigortasız çalıştırılma, can güvenliği önlemleri gibi pek çok konu daha da görünür oldu.

Her birimizin ciddi sorunlarla mücadele ettiği bu süreçte, ihtiyaç duyduğumuz değişimi gerçekleştirmek için öncelikle kök nedenleri hep birlikte anlamamız ve sorgulamamız gerektiğini bir kez daha gördük. Bir arada durduğumuzda, ihtiyaç duyduğumuz değişimi başlatabileceğimiz inancını hala ilk günkü gibi koruyoruz.

Yukarıda linkini verdiğimiz faaliyet raporumuzda, 2020 yılında gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmaları ve mali raporumuzu görebilirsiniz. Çalışmalarımızın büyük bir kısmı pandemi ile ilgili olsa da, sendikamızın ana hedefleri doğrultusunda da yıl boyunca çalışmalarımıza devam ettik.

Covid-19 sürecinde gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalara, ilgili kurumlarla yapılan tüm yazışmalara buradan da ulaşabilirsiniz.

  • Seslendirme alanında imzaladığımız çığır açan anlaşma,
  • Sahne alanında yapılan çalışmalar ve geliştirilen politikalar,
  • Toplumsa Cinsiyet Eşitliği kapsamında yürüttüğümüz faaliyetler,
  • Dayanışma ve yardımlaşma kampanyalarımız,
  • “Türkiye’de Görsel, İşitsel ve Sahne Sanatları Alanında Sansürün Takibi ve Önlenmesi” projemiz kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ve etkinlikler,
  • Çocuk oyuncular için yürüttüğümüz farkındalık çalışmaları

gibi pek çok önemli başlığın detaylarına faaliyet raporumuzdan ulaşabilirsiniz.

Hesap verebilirlik, açıklık ve şeffaflık ilkelerimiz doğrultusunda tüm faaliyet ve mali raporlarımıza web sitemiz üzerinden her zaman ulaşabilirsiniz.

Web sitemize yeni eklediğimiz “Değerlerimiz” ve “Kadına Yönelik Şiddet ve Tacizle Mücadele Politikamız“a da incelemenizi önemle rica ederiz.

Paylaş.

Yanıtla