Geri Dönüşüm Dramaturgileri: Ekolojik Düşünüş Olarak Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / “Ekolojik düşünüş ve tiyatro, ikisi de yeryüzünde birlikte yaşama biçimlerimizi tüm ilişkisellikleri içinde gözden geçirmenin, yapıp ettiklerimize geri dönüp bakmanın ve dönüştürebilmenin imkânlarını sorgular. Ekolojik ve tiyatral düşünce her zaman canlılığı ve farklılığı takip ederek birlikte varlık göstermenin, yeni bir anlam ve duygu dünyası yaratmanın ifadeleridir. Öyleyse, ekolojik düşünce ve tiyatro/performans birlikte düşünüldüğünde, birbirlerini karşılıklı olarak nasıl icra eder, dönüştürür ve genişletirler? Tiyatro ve performans sanatı mevcut ekolojik kriz karşısında bize ne tür yeni görme, düşünme ve duygulanım biçimleri sunabilir? Zarar görmüş bir dünyada, ekolojik eşitsizlikleri açığa çıkarmanın ve daha kucaklayıcı, çok kültürlü bir ekolojik kurgu ve dramaturgiler geliştirebilmenin yollarını nasıl düşünebiliriz?”

Ekoloji, Gastroloji ve Tarım alanlarında çalışanlara bir misafirperverlik projesi olan Konukevi; Bahar 21 döneminde, halen Ankara Üniversitesi Tiyatro bölümünde doktora çalışmasını sürdüren Eylem Ejder’i ağırlıyor.

Eylem, “geri dönüşüm dramaturgileri” adını verdiği modelle tiyatro ve ekolojik düşüncenin ayırt edici özelliklerine, her ikisinin de canlı ve hayatta kalmak için kendini sürekli nasıl dönüştürdüğüne, birlikte daha iyi yaşamanın olanaklarını nasıl yaptığı/yapabileceğine dair sorulara odaklanıyor. Bu sayede hepimizi kendi geri dönüşüm hikâyelerimize yeniden bakmaya ve canlılığımızı geri kazanmaya davet ediyor.
Konukevi: Bir Misafirperverlik ve İş Birliği Projesi

Konukevi ekoloji, gastronomi ve tarım odaklı bir residency* programıdır.

Disiplinlerarası çalışan bilim, kültür ve sanat insanlarının tarım, gastronomi ve ekoloji alanlarınından en az birini dahiline alan ve dönüştürücü özellik taşıyan projelerine, araştırma, yazım ve gelişim için yer, zaman ve iş birliği imkanı sunar.

Daha geniş bilgi için lütfen konukevi.org‘u ziyaret edin.

Etkinliğe rezervasyon yapmak için: https://www.eventbrite.com/e/konukevi-sohbetleri-bahar-21-eylem-ejder-tickets-152181985415?utm-medium=discovery&utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&utm-source=strongmail&utm-term=listing

(*) türüne bağlı olmakla birlikte eğitimden tecrübeye, araştırmadan yazıma, entellektüel ve profesyonel gelişim, denkler arası değişim ve işbirliği fırsatları sunan programlar

Paylaş.

Yanıtla