Tiyatro Salonları Tam Kapasite ile Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatromuz Yaşasın inisiyatifi, gün içinde Kültür Bakanlıgı’na yazdığı dilekçede, aşı kartı ve negatif PCR testi zorunluluğu ile girilen tiyatro salonlarına eksik kapasite ile seyirci alınmasına artık son verilmesini talep etmişti. İnisiyatif akşam saatlerinde twitter üzerinden, bakanlıktan gelen yanıtı paylaştı: İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge uyarınca tiyatro salonlarına aşı kartını ve son 48 saat içinde alınmış negatif PCR test sonucunu gösterenler, herhangi bir kapasite kısıtlaması olmadan salonları doldurabilecekler.

Bakanlık’tan Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi’ne gelen yanıt:
Sayın Yetkili,
Bilindiği üzere, İçişleri Bakanlığı tarafından salgınla mücadelenin başarılı bir şekilde sürdürülmesi, salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin asgari seviyeye düşürülmesi amacıyla hazırlanan genelge gereği; 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir.
Genelge çerçevesinde aşı sürecini tamamlamayan veya hastalığı geçirmemiş 18 yaş ve üzeri kişilerden tiyatro salonlarına girişte azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi sorgulaması zorunlu hale getirilmiştir.
Genelgede belirtilen bu uygulama ile birlikte gerekli tedbirler tiyatro salonlarında kapasite sınırlaması kaldırılmış, salonların izleyiciler için tam kapasite kullanımına başlanılmıştır.
Bilgilerinizi rica eder, sağlıklı günler dileriz.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü
Paylaş.

Yanıtla