Mersin’de Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yıl 6.’sı düzenlenecek Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali, 26 Kasım’da başlıyor. 10 gün sürecek festival kapsamında, tiyatro gösterimlerinin yanı sıra atölyeler de gerçekleştirilecek

Bu yıl 6.’sı düzenlenecek Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali, 26 Kasım’da başlıyor. 10 gün sürecek festival kapsamında, tiyatro gösterimlerinin yanı sıra atölyeler de gerçekleştirilecek. Kentteki belediyelerin desteğiyle finanse edilen festivalin gösterimleri ücretsiz olacak. Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Melih Kayadelen, festivale katılım çağırısında bulundu.

 Salgın sürecinin diğer alanlar gibi tiyatroyu da derinden etkilediğine dikkati çeken Kayadelen, “Yaklaşık bir buçuk yıl sahnelerimiz kapalı kaldı. Tiyatro yapan ve sadece geçim alanı olanlar için dernek olarak projeler yaptık ve onları hayata geçirdik. Belediyelerle ortak projelerimiz oldu. İki etkinlik yaptık. Bu yetmedi. Bir buçuk yıl gibi bir boşluğumuz oldu. Bu süreçte sahnesini kapatan oldu. Sadece geçimi tiyatro olan bazı arkadaşlarımız artık başka iş yapmak zorunda kaldı. Bu süreci atlatmak için uğraşıyoruz” diye belirtti.

 5 Aralık’a kadar

Salgın nedeniyle festivale bir yıl ara verdiklerini anımsatan Kayadelen, “Pandemiden dolayı bu yıl da yapıp yapmamakta tereddütte kaldık. Bu durumu hekim arkadaşlarla konuştuk. Ondan sonra böyle karar aldık. Kasım’ın 26’sında başlıyor, 5 Aralık’a kadar bu festival sürecek” dedi. Festivale katılımın iyi olacağını tahmin ettiklerini söyleyen Kayadelen, tüm Mersin halkının festivali takip etmesini istedi.

Tiyatro oyunları ile atölyelerin yapılacağı festivalin programına Mersin Belediyesi’nin web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yeni Yaşam Gazetesi

Paylaş.

Yanıtla