Yapay Zekânın Yarattığı Sanat: FelsefeLab Konuşması Yarın

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Beykoz Kundura’nın düşünce ve fikir platformu FelsefeLab, yılın son etkinliğini yarın akşam gerçekleşecek “İradenin Sesi: Yapay Zekâ ve Remote İstanbul” adlı çevrimiçi konuşma ile yapıyor.

Akademisyen Dr. Umut Eldem’in eşliğinde gerçekleşecek konuşma, yapay zekânın yarattığı yeni sosyalleşme biçimlerini ve bunların sanata olan etkisini irdeleyecek. Kundura Sahne’nin performansı Remote İstanbul’u izlek alacak konuşma, izleyici ve oyuncu, gerçek hayat ile sanal dünya arasındaki çizginin bulanıklaştığı yerden insan ve yapay zeka ilişkisini tartışmaya açacak. Kant’tan yola çıkarak Jacques Derrida, Mark Coeckelbergh, Jacques Ellul gibi modern düşünürlere de uğrayacak “İradenin Sesi: Yapay Zekâ ve Remote İstanbul” adlı konuşma, 30 Kasım Salı akşamı saat 21:00’de başlayacak ve sınırlı kontenjanda izlenebilecek. Konuşmaya katılmak için beykozkundura.com adresinden kaydınızı ücretsiz yaptırabilirsiniz. FelsefeLab‘in yıl içinde gerçekleşen yapay zekâ temalı ve “Star Wars” ile “Black Swan” filmlerinden ilhamla hazırlanmış geçmiş konuşmalarını da Beykoz Kundura’nın YouTube kanalından izleyebilirsiniz. 

Beykoz Kundura’nın düşünce ve fikir platformu FelsefeLab’in bu yılki son etkinliği de olan “İradenin Sesi: Yapay Zekâ ve Remote İstanbul” adlı çevrimiçi konuşma yarın akşam (30 Kasım) beykozkundura.com’da canlı gerçekleşecek. Akademisyen Dr. Umut Eldem’in eşliğinde yapılacak konuşma; izleyici ve oyuncu, gerçek hayat ile sanal dünya arasındaki çizginin bulanıklaştığı yerden insan ve yapay zekâ ilişkisini tartışmaya açacak.

Geçmiş FelsefeLab konuşmaları YouTube’ta

Beykoz Kundura’nın Şubat ayında başlattığı ve felsefi yöntemlerin izinde kavramları anlamaya ve okumaya davet eden platformu FelsefeLab‘in geçmiş konuşmaları çevrimiçi olarak da izlenebiliyor. Ağustos ayında Bir Yaz Gecesi Festivali kapsamında gösterilen “Black Swan / Siyah Kuğu” filminden yola çıkarak sanat, acı, ölüm, mükemmeliyet, beden, akıl ve cinsiyet üzerine birlikte düşünmeye davet eden Siyah Kuğu: Mükemmel’in Bedeliadlı konuşmanın yanı sıra, yapay zekâ temalı İnsan Bir Yapay Zekâ Mıdır?, Yapay Zekâ Hakları, Geleceğin Sentetik Dünyası başlıklı konuşmaları ve Güç Bizimle mi?, Karşı mı Ayna mı?, İyi Bir Jedi Nasıl Yaşar?başlıklı Star Wars okumalarını Beykoz Kundura’nın YouTube adresinden izleyebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için: beykozkundura.com/felsefeLab

Paylaş.

Yanıtla