CHP’li İlgezdi’den İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde Kovid-19 İhmali Tepkisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde yaşanan ihmaller nedeniyle 20’ye yakın çalışanın Kovid-19’a yakalandığını belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde 20’ye yakın çalışanın Kovid-19’a yakalanmasını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu. 14 Aralık’ta Norma-koro provalarına katılan sanatçının Kovid-19’a yakalanmasından sonra koro çalışmalara ara vermediğini söyleyen İlgezdi, “Vakalar arttıktan sonra anlaşılan tarama ekibi, neden sadece bir gün sonra temsili olan çalışanlara test yapmaktadır? Vakaların olduğu Norma temsilinde görev alan çalışanlara neden test yapılmamıştır” diye sordu.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde yaşanan ihmaller nedeniyle 20’ye yakın çalışanın Kovid-19’a yakalandığını belirten İlgezdi, “14 Aralık’ta Norma-koro provalarına katılan sanatçıda korona çıkmasından sonra koro çalışmalara ara vermemiştir. 17-18 Aralık’ta temsilde ısrar edildiği için corona daha da yayılmıştır. Tüm taleplere karşı tarama yapılmamıştır. Kurum müdürü ise koronaya karşı önlem almazken, yolladığı e postada ‘Yönetimde bir vurdumduymazlık ya da bir zafiyet olduğu algısı yaratılmaya çalışılıyor’ demiş” dedi.

“KURUM MÜDÜRÜ ÇALIŞANLARI TEHDİT ETTİ”

İlgezdi, “Kurum müdürü, ‘İçinde bulunduğumuz bu dönemde, üzülerek görmekteyim ki, alınan bütün tedbirler görmezlikten gelinerek, yönetimde bir vurdumduymazlık ya da bir zafiyet olduğu algısı yaratılmaya çalışılıyor.  Hatta, sosyal medya kullanımıyla ilgili düzenlemeleri göz ardı ederek, şahsi hesapları aracılığıyla bazılarımızın aşırıya kaçtıklarını üzülerek karşıladığımı ancak görevim ve sorumluluğum doğrultusunda bu kişiler hakkında kanuni işlemlerin yapılacağının da bilinmesini isterim’ diyerek çalışanları tehdit etmiştir” diye konuştu.

“PROVALAR NEDEN İPTAL EDİLMEDİ?”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a 14 Aralık’ta ilk vakanın ortaya çıkmasından sonra provaların neden iptal edilmediğini soran İlgezdi, “14 Aralık’tan sonra yaygın tarama neden yapılmamıştır? 17-18 Aralık’ta temsil yapılması için neden ısrar edilmiştir? Aralık ayında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde Norma temsilinin prova ve gösteriminde kaç çalışan koronovirüse yakalanmıştır? Vakalar arttıktan sonra anlaşılan tarama ekibi, neden sadece bir gün sonra temsili olan çalışanlara test yapmaktadır? Vakaların olduğu Norma temsilinde görev alan çalışanlara neden test yapılmamıştır? Temsillerden bir gün önce PCR testi yapılması tüm sanat kurumları için genişletilecek midir? İDOB müdürünün tehdit içeren maili için bir soruşturma başlatılmış mıdır” dedi.

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla