Kara Kabare’den ‘Armağan Ekonomisi’ Modeli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’de ilk kez armağan ekonomisiyle tiyatro yapan ödüllü tiyatro topluluğu Kara Kabare, “Zenhar” adlı yeni oyunu için kitlesel fonlamadan yararlanıyor. Yeni oyuna destek olmak isteyenler, Fongogo’nun sitesinde bulunan kumbarada dilediği armağanları seçerek hem oyuna şimdiden yerini ayırtabilir, hem de sürpriz armağanlar alabilir. Böylece, toplulukla birlikte çemberlere, Şiddetsiz İletişim buluşmalarına katılarak, farklı topluluklarla yapılacak söyleşilere erişerek Kara Kabare’ye sahip çıkmak, pandemi döneminde oyun çıkaran topluluğu desteklemek mümkün olacak. Şirvan Akan tarafından yazılan, tek bir oyundan ibaret olmayıp tüm yıla yayılan, doğanın döngülerini takip ederek çeşitli törenlerle birlikte tasarlanan yeni oyun “Zenhar”, Nisan ayından itibaren sahnelecek.

Kara Kabare topluluğunun 15 kişilik bir oyuncu kadrosuna sahip yeni oyunu Zenhar, interaktif değil, “katılımcı” bir tiyatro biçimi vaat ediyor. Seyircinin bir oyun “izlemeye” değil, bir törene “katılmaya” geleceği oyunda, seyirciyle birlikte nefes çalışmaları yapılacak, danslar edilecek, şarkılar söylenecek. Daha güzel bir dünyayı çağırmakta tek bir seyirlik oyunun yeterli olmadığını düşünen topluluk, oyunun yanı sıra tüm yıla yayılan, ekinoksları ve gündönümlerini, ay döngülerini takip eden farklı çalışmalar da hazırladı. Bu şekilde, seyirci topluluğunun da bir araya gelmesi, kendi çemberlerini kurması, Kara Kabare topluluğuna da daha sıkı bağlarla bağlanması amaçlanıyor.

Bir armağan ekonomisi yöntemi olarak kitlesel fonlama

Topluluğun hayali, bu kumbaraya can-ı gönülden destek verenlerin, toplulukta deneyimledikleri “yuva” hissini bulabilmeleri, kendi çemberlerini kurabilmeleri. Fongogo’nun yeni kitlesel fonlama projesi kumbara sayesinde, seyirci kumbaraya kaydolarak, her ay belli bir para karşılığında çeşitli armağanlar alabilecek, topluluğa dâhil olabilecek. Dilendiği zaman iptal edilebilecek bu aylık abonelik sisteminde, oyuna davetiye, toplulukla çemberler, oyunculuk ya da meditatif resim dersi, kendi törenini yapma ya da Şiddetsiz İletişim atölyesi gibi armağanlarla yeni oyunun masraflarına destek olmak mümkün.

Topluluk kumbarasına ulaşmak için tıklayın.

Paylaş.

Yanıtla