Kardeş Türküler ‘Üçüncü Mevki’ ile Berlin’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Üçüncü Mevki” gösterisi Berlin’de izleyicilerle buluşacak. Gösteri, Kardeş Türküler şarkıları eşliğinde ve Cüneyt Yalaz’ın metin düzenlemesiyle hazırlandı.

Kardeş Türküler şarkıları eşliğinde, Tolga Zafer Özdemir’in müzik yönetmenliğinde ve Cüneyt Yalaz’ın metin düzenlemesiyle hazırlanan “Üçüncü Mevki” adlı gösteri, Komische Oper Berlin ortaklığında ve ev sahipliğinde 3-4 Şubat’ta Berlin’de ilk kez izleyicilerle  buluşacak.

“Üçüncü Mevki,” önceki yıllarda Kardeş Türküler’in Açıkhava gösterilerinde icra edilen, şiir ve müziğin iç içe geçtiği formatın geliştirilerek, zaman zaman teatrel bir üslubun da eşlik ettiği bütünlüklü bir konsepte sahip. Zamansız ve mekansız bir tren konseptiyle oluşturulan gösteride kullanılan şiir seçkisinde Nazım Hikmet, Turgut Uyar, Gülten Akın, Bertolt Brecht, Else Lasker Schüler, Erich Kastner, Nelly Sachs, Şerko Bekes, Mehmet Uzun, Tumanyan ve Cüneyt Yalaz‘ın şiirlerine yer verildi. Bütünlüklü bir gösteri yapısı oluşturabilmek amacıyla şiirler ve şarkıları bağlayan kısa bağlantı pasajları da Cüneyt Yalaz tarafından kaleme alındı.

CÜNEYT YALAZ VE DENİZ UZUN ŞİİRLERİ SESLENDİRECEK

Ağırlıklı olarak sınıfsal, etnik, cinsî ve politik olarak ezilen kesimlerden portrelerin tercih edildiği konserde şiirleri seslendiren eden iki oyuncu Cüneyt Yalaz ve Deniz Uzun, zaman zaman anlatıcı olarak var olurken zaman zaman da tasvir edilen portrenin kimliğine bürünüyor.

Gösteri fikrinin ortaya çıkmasıyla, daha önce de Kardeş Türküler ve BGST-Tiyatro ile çalışmalar yapmış olan Tolga Zafer ile birlikte çalışıldı. Gösterinin sahne tasarımı, ışık, görüntü ve kostüm süreçleri de Komische Oper sanatçıları/tasarımcıları ile ortak yürütüldü. Gösteride, Kardeş Türküler ve Tolga Zafer’e Komische Oper kadrosundan on kişilik bir yaylı orkestrası eşlik edecek.

Proje yürütücü kadrosunda, Ayhan Akkaya, Cüneyt Yalaz, Diler Özer, Ülker Uncu, Tolga Zafer, Mustafa Akça, Ulrich Lenz, Rainer Simon’un yer aldığı “Üçüncü Mevki”nin rejisinde, Cüneyt Yalaz, Diler Özer, Tolga Zafer bulunuyor. Tolga Zafer’in müzik direktörlüğünü ve ses tasarımını, Duygu Dalyanoğlu ve Katharina Fritsch’in sahne yönetimini yaptığı gösterinin repertuar ve metin seçki grubu ise Burcu Yankın, Cüneyt Yalaz, Diler Özer, Feryal Öney ve Ulrich Lenz’den oluşuyor.

SAHNE ÜSTÜ KADROSU

Gösterinin sahne üstü kadrosunda yer alan isimler şöyle:  Cüneyt Yalaz (Anlatıcı/oyuncu), Maria Fisellier (Anlatıcı/oyuncu, vokal), Kardeş Türküler (Ayhan Akkaya: bas gitar, Boran Mert: bağlama, Burcu Yankın: vokal, perküsyon, Diler Özer: perküsyon, Feryal Öney: vokal, Fehmiye Çelik: vokal, Murat Tırnak: kaval, zurna, duduk, Onur Çalışkan: klarinet, saksafon, Selda Öztürk: vokal, perküsyon, Vedat Yıldırım: vokal, perküsyon), Tolga Zafer: Push (Ableton), Komische Oper Yaylı Grubu (Gabriel Adorján, Ansgard Dörsam, Fuyu Iwaki: Birinci Keman, Daniela Braun, Julia Heusler: İkinci Keman, Susanne Fliegel, Masae Kobayashi: Viyola, Kleif Carnarius, Christoph Lamprecht, Christoph Bachmann: Viyolonsel)

Gazete Duvar

Paylaş.

Yanıtla