27 Eylül Konser İptalleri: İrem Derici & Mem Ararat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

27 Eylül 2022 iki ayrı konser iptali daha duyuruldu. Kürt müzisyen Mem Ararat ve kadın müzisyen İrem Derici konserlerinin iptal edildiğini açıkladılar.

Kürt sanatçı Mem Ararat’ın Mersin’de vereceği konser Mersin Valiliği tarafından yasaklandı

Mem Ararat 27 Eylül günü (bugün) Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde bir konser yapacaktı. Ancak konsere saatler kala Ararat, sosyal medya hesabından konserin iptal edildiğini duyurdu:

“Bilindiği gibi Eylül ayının 27’sinde Mersin’de bir konserimiz olacaktı. Tüm hazırlıkları tamamlanan konserin biletleri tükenmiş, müzisyenlerin uçak ve otel rezervasyonları yapılmış ve konser için yola çıkılamayacak. Saat 17.00 civarında biz Mersin’e varmak üzereyken organizasyondan arkadaşlarımız bize ulaşırlar ve emniyet yetkililerinin telefon aracılığıyla kendilerine ulaştığını ve konserimizin valilik kararıyla iptal edildiğini söylediler. Biz elimize resmi belge ulaşmadan açıklamayı uygun görmedik. Bugün itibari ile resmi belge de elimize ulaştı. Konserimiz Mersin Valiliği tarafından konsere 1 gün kala iptal edilmiştir maalesef. Kamuoyuna saygıyla…”

Bu Mem Ararat’ın ilk konser iptali değil, daha önce de sanatçının birçok konseri ‘kamu güvenliği’ gibi gerekçelerle yasaklanmıştı.

İrem Derici’nin Elazığ’da vereceği konser gerici baskı nedeniyle festival organizasyonu tarafından iptal edildi

Elazığ’da bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Salçalı Köfte Festivali’nde sahne alacak olan şarkıcı İrem Derici, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) ve bazı STK’lar tarafından hedef alındı. İrem Derici’nin konserinin iptal edilmesine yönelik baskılar sonrasında festivali organize eden Elazığ Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan, festivalde İrem Derici konserinin iptal edileceğini açıkladı.

Konseri iptal edilen İrem Derici, sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı:

Paylaş.

Yanıtla