Melike Şahin ve Mabel Matiz’in Denizli Konserleri İptal Edildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Melike Şahin ve Mabel Matiz’in Denizli konserleri iptal edildi. Kararı sosyal medyadan duyuran belediye, herhangi bir gerekçe sunmadı.

Sanatçılar Mabet Matiz ve Melike Şahin, önceki akşam düzenlenen Elle Style Awards Ödülleri töreninde aldıkları ödülleri LBGTİ’lere ithaf etti. Konuşmalarından dolayı hedef gösterilen sanatçıların Denizli’de vereceği temmuz konserleri iptal edildi.

Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda bir gerekçe sunulmadan, “Kamuoyuna duyurumuzdur… 19 ve 30 Haziran tarihlerinde Açık Hava Tiyatrosu’nda özel bir şirket tarafından yapılacak olan Mabel Matiz ve Melike Şahin konserleri iptal edilmiştir” denildi.

MELİKE ŞAHİN’İN BURSA KONSERLERİ DE İPTAL EDİLDİ

Melike Şahin’in Bursa’da vereceği konser de belediye tarafından iptal edilmişti. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “61. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında 22 Temmuz’daki Melike Şahin konseri iptal edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur” ifadelerine yer verilmişti.

NE DEMİŞLERDİ?

13 Haziran’da düzenlenen törende “Yılın Stil Sahibi Müzisyeni” ödülünün sahibi olan Melike Şahin, konuşmasında, “Bütün kız kardeşlerim, bütün lubunyalar… İncinmiş her yerimizi şefkatle sarmalayacak güce sahibiz bunu biliyorum. Ödülümü, hak ettiğimiz dik gülüşlere ve ödediğimiz bedellere adıyorum” demişti.

Aynı törende ödül alan Mabel Matiz de, “Ödülümü varlıklarını korkusuzca haykırmaya devam eden ve bu anlamda cesaretleriyle bana her zaman çok büyük ilham olan, Türkiyeli LGBTİ+lara armağan ediyorum” diye konuşmuştu. 

Evrensel

Paylaş.

Yanıtla