Kaçak Çay Performansı Eylülde Amsterdam, Berlin ve İstanbul’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fatih Gençkal ve Mustafa Zeren’in İzmir-Diyarbakır-İstanbul hattında yürüttüğü 3 yılı aşkın çalışmanın ürünü Kaçak Çay Performansı, Amsterdam Fringe Festivali’nin açılış gösterisi olarak 7 Eylül’de dünya prömiyerini yaptıktan sonra 10 Eylül’de Berlin’deki Tak Theater Aufbau Kreuzberg’de sergilenecek ve 23 Eylül’de İstanbul Fringe Festival kapsamında İstanbul seyircisiyle buluşacak.

Kaçak Çay Performansı, Türkiye’nin karmaşık sosyopolitik manzarasında bir Türk ve bir Kürt sanatçı arasındaki imkansız işbirliğine dair oyunbaz bir performans, bir mise-en-abyme. Fatih Gençkal ve Mustafa Zeren, yaşamlarını saran güç eşitsizlikler, belirsizlikler ve ekonomik mücadelelerin gölgesinde bir dans performansı hazırlamak gibi olağanüstü bir yolculuğa çıkıyorlar. Birbirlerinin hareketleri ve hayal güçlerine duydukları merak, fiziksel ve yaratıcı mesafelerin ataletiyle demlenirken, ortak yaratımın zorlukları ve koreografinin muğlak kurallarıyla neşeyle baş ediyorlar. Peki, badirelerle dolu bu yolculukta yudumladıkları çaydaki dostluğun keyfini sürdürebilecekler mi?

Gençkal ve Zeren, cesur ve şeffaf bir şekilde, İzmir-İstanbul-Diyarbakır arasındaki farklı hayat hikayelerini bir araya getirme sürecinin inceliklerini ve tuzaklarını araştırıyor, bu yolculukta kör noktalarından utanmadan ilerliyorlar. Kişisel içgörüler ile yerel ve küresel sanat sahnesine eleştirel dokunuşlar arasında ustaca geçişler yapan Kaçak Çay Performansı, ülkenin zıt köşelerinden gelen iki adamın Türkiye’de bugün dans üretmenin ve paylaşmanın ağır yükleriyle mücadele ederkenki savunmasızlığını, sorumluluğunu ve kararlılığını aktarıyor.

Konsept ve Koreografi: Fatih Gençkal
Yaratıcı İcracılar: Mustafa Zeren, Fatih Gençkal
Dramaturji: Eylül F. Akıncı
Tasarım: Cansu Pelin İşbilen
Prodüksiyon: tibia x fibula
Residans Desteği: Daire Konuk Sanatçı Programı, K2 Urla Nefes Alanı, Loading Diyarbakır, Darağaç İzmir, PAL İzmir, Pure Space İstanbul

Gelecek Performanslar:

Amsterdam Fringe Festival: 7-8 Eylül 18.00 & 21.00, Podium Mozaïek (Biletler)
Tak Theater Aufbau Kreuzberg, Berlin, 10 Eylül 19.00 (Biletler)
İstanbul Fringe Festival, 23 Eylül 16.30, Arter (Biletler)

Performansın hikayesini okumak ve Avrupa seyahatine destek olmak için linke tıklayabilirsiniz.

Paylaş.

Yanıtla