Cihangir Atölye Sahnesi Kasım Ayı Programı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cihangir Atölye Sahnesi, kurulduğu yıldan bu yana her sezon birçok oyunu seyirciyle buluşturuyor. Yeni sezona da altı oyunla giren Cihangir Atölye Sahnesi, bu yıl Muhammet Uzuner’in yönettiği Ayak Bacak Fabrikası ile Maltepe Uluslararası Tiyatro Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ödülünü ve aynı oyunla Ela Güldüren ise “Genç Yetenek Kadın Oyuncu” ödülünü aldı. Ayak Bacak Fabrikası kasım ayında da sahnede oynamaya devam edecek.

Bir diğer festival haberi ise Cihangir Atölye Sahnesi’nin Oyun Atölyesi 2 oyunlarından biri olan, Yaşar Kemal’in “Filler Sultanı ile Kırmızı Sakallı Topal Karınca” adlı romanından Arzu Gamze Kılınç’ın uyarladığı “Filler ve Karıncalar” oyunu; oyun, kasım ayında Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından, ASSITEJ Türkiye Merkezi’nin sanatsal desteği ile organize edilen 26. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nde sahne alacak.

Cihangir Atölye Sahnesi yalnızca kendi oyunlarını değil aynı zamanda konuk ekipleri de ağırlıyor. Sahnede, geçtiğimiz sezon prömiyer yapan tiyatroların yanı sıra ilk kez seyirciyle buluşacak olan oyunlar da yer alıyor. Cihangir Atölye Sahnesi’nin oyun programına aşağıdaki linkten ulaşabilir, oyunlar hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Detaylı program linki: https://www.cihangiratolyesahnesi.com/

CAS’ın Kasım ayında sahnede olacak oyunları ise şu şekilde:

ÖDENMEYECEK, ÖDEMİYORUZ!
Nobel Edebiyat Ödülü sahibi İtalyan yazar Dario Fo’nun yazdığı oyun, İtalya’nın yoksul işçi kesimine ait kadınların bir süpermarketi yağmalamasıyla gelişen komik olaylardan yola çıkarak bir ekonomik sistem eleştirisi sunuyor.
​Oyun, İtalya varoşlarında yaşam mücadelesi veren insanların sisteme karşı verdikleri mücadelede karşılaştıkları zorlukları komik bir dille anlatıyor. Sürekli artan hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yaşayan kadınlar zamlara karşı hep birlikte eski fiyatlardan alışveriş yapmaya karar verirler ve bir süpermarketteki mallara el koyarlar.
Arzu Gamze Kılınç’ın sahneye koyduğu oyun 10-11 Kasım 20:30’da CAS’ta.
Oyuncular: Berfin Karatay, İlker Yiğen, Kıvanç Kılınç, Serpil Göral, Osman Onur Can.

İKİ EFENDİNİN UŞAĞI ALATURKA
İtalyan yazar Carlo Goldoni’nin yüzyıllardır dünya çapında büyük ilgi gören klasik komedyası, Kıvanç Kılınç’ın 19. yüzyıl İstanbul’una uyarlaması ve Muhammet Uzuner’in orta oyunu ve Commedia dell’Arte sentezi rejisi ile “Alaturka” bir komedi olarak sahneleniyor.
Oyunda zengin sevgililerin aşk hayatlarının karşısında, güç yaşam koşulları içinde geçinmek zorunda olan bir uşağın, iki efendiye birden uşaklık etmeye çalışırken yarattığı karışıklıklar türlü komik olaylara yol açar.
İki Efendinin Uşağı Alaturka 5 Kasım 19:00’da CAS’ta, 8 Kasım 19:00’da Gebze Osman Hamdi
Bey Kültür Merkezi’nde.
Oyuncular: Alper İrvan, Ayça Öztürk, Berfin Karatay, Canberk Dikmen, Can Seçki, Erdi Öztürk, Gözde Yıldız, Yusuf Kısa.

NEREDEYSE EŞİTTİR
“Ekonomi çok sıkıcı değil mi? Karmaşık finansal terimlerle dolu.
Neden sizce? Finansal sistem kasten karmaşık.
Gözümüz kasten korkutuldu. Belki bir şeyi görmemizi istemiyorlardır.”
İsveçli yazar Jonas Hassen Khemiri’nin yazdığı, Hasret Güneş’in çevirdiği ve Serpil Göral’ın yönettiği oyun ‘değer’ kavramını para sistemi üzerinden irdeliyor.
Sıradan ve biricik arzularımızla parasal sistemde eşit, özgür, iyi, haklı ve değerli olmamız mümkün mü? Enflasyon hepimizi fakirlikte bari eşitler mi?
“Neredeyse Eşittir” parasal sistemin yarattığı biz sıradan insanların arasındaki, aslında matematiksel olarak hep muhtemel olan ancak asla gerçekleşmeyecek eşitliği anlatıyor.
Seyirci aynı zamanda bir deneye davetli: Bu oyunu beğenmezseniz para iadesi alabilirsiniz.
Oyun, 18 Kasım 20:30’da CAS’ta.
Oyuncular: Dorukhan Kenger, Ela Güldüren, Kerem Aktı, Mithat Seçinti, Nihal Parlak, Özge Doğan, Seren Köken, Serhat Güney, Yusuf Kısa.

AYAK-BACAK FABRİKASI
Sermet Çağan’ın Ayak-Bacak Fabrikası oyunu derebeyleri, politikacılar ve yargıçlar gibi yönetici güçlerin çıkarlarını her koşulda korumak için halkı nasıl sömürdüğünü anlatır. Bu sistem içinde var oldukça aynı döngünün tekrar ederek halkın her zaman ezilen ve sömürülen olmaktan kurtulamayacağına işaret eden oyun, 1960 sonrası ortaya çıkan toplumcu gerçekçi tiyatro üslubunun ilk örneklerinden biridir.
Muhammet Uzuner’in rejisiyle sahneye konan oyun, 4 Kasım 20:30’da CAS’ta.
Oyuncular: Barış Kaan Güven, Boran Özsaygı, Ela Güldüren, Kerem Aktı, Mithat Seçinti, Nihal Parlak, Özge Doğan, Seren Köken, Serhat Güney, Yusuf Kısa.

FİLLER VE KARINCALAR
Yaşar Kemal’in Filler Sultanı ve Kırmızı Sakallı Topal Karınca adlı romanından Arzu Gamze Kılınç’ın sahneye uyarladığı ve yönettiği oyun, bir sömürü öyküsü anlatır. Gücüne ve heybetine güvenerek karıncalara savaş açan Filler Sultanı -her iktidarda olduğu gibi- ülkeyi yarattığı baskı ve korku ile yönetir, karıncalara zulmederken karıncalar bir yandanhayatta kalabilmek için Sultan’a çalışır bir yandan birlik olup filleri yenmenin bir yolunu ararlar.
Oyun, 12 Kasım 20:00’de Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde, 19 Kasım 19:00’da CAS’ta.

Oyuncular: Derya Özsoy, Dilek Duru, Ekrem Kelebek, Engin Barışan, Ezgi Çınar, Gönenç Öztopal, İsmail Keskin, Murat Mızrak, Nihal Parlak, Seren Köken, Zehra Bağdır.

DAMDAKİ KEMANCI
Joseph Stein’in yazıp Fatuş Sevengil ve Nevid Kodallı’nın çevirdiği Damdaki Kemancı, Anatevka adlı bir köyde yaşayan Yahudilerin Rus topraklarından sürülmesini anlatırken bir yandan da muhafazakarlık, ötekileştirme, hoşgörü gibi konularda da kuvvetli bir biçimde seyircinin dikkatini çeker. Muhammet Uzuner’in sahneye koyduğu oyunun besteleri Jerry Bock’a ait. Berkay Özideş’in müzik direktörlüğü ve koro şefliği ile Damdaki Kemancı, CAS’ın ilkmüzikal oyunu olarak sezonda yerini aldı.
Oyun 12 Kasım 19:00’da CAS’ta.
Oyuncular: Aleyna Şevval Akbaş, Ali Can Elagöz, Ali Güvendi, Aycan Okur, Bahar Çetin Türker, Barış Can Güler, Can Seçki, Elçin Akyüz, Gizem Arıkaya, Halis Kırıcı, Mine Yağız, Ogün Birinci, Semra Özruh, Serhat Güney, Zeynep Yüce.
Biletler sezon boyunca www.biletinial.com ve www.biletix.com internet siteleri üzerinden
satışta olacak.

Ayrıntılı bilgi için iletişim adresleri:
Tel: 0532 234 27 81
www.cihangiratolyesahnesi.com

Paylaş.

Yanıtla