Tiyatro Simurg’un Yeni Oyunu: Burgazadalı Sait Faik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ülkemizin önde gelen yazarlarından Sait Faik’in yaşam öyküsü bir oyunla sahneye geliyor. Tiyatro Simurg 26. yılında “Burgazadalı Sait Faik” oyunuyla Kasım 2023’te perde açıyor. Tiyatro Simurg, yeni oyunları “Burgazadalı Sait Faik” adlı oyunlarını şöyle tanıtıyor:

Adapazarı’nın çetin ceviz çocuklarından Sait Faik çocukluğunu ve ergenliğini Adapazarı’nda yaşadı. Dedesinin kahvesi Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın yiğit insanlarıyla doluydu. Düşman işgali Adapazarı’nı asla geriletmedi. Yazar Sait Faik tam da bu ortamda ülke sevdasıyla büyüdü. Öyküler, şiirler yazmaya koyuldu Yazar, şair Sait Faik Abasıyanık hem ülkemizin, hem Adapazarı’nın, İstanbul’un hem de adaların önemli bir edebi değeri oldu. Oyun, Abasıyanık’ın Adapazarı’nda ergenlik döneminden İstanbul ve Burgazada’daki olgunluk günlerine dek bir panaroma sunuyor.

Şairin önde gelen şiirlerinden “Evime Dönüyorum” ilk kez bu oyun için kompozitör Onur Toparlak tarafından bestelendi. Mehmet Esatoğlu’nun yazıp yönettiği oyunun müziklerini değerli kompozitör Onur Toparlak, dekorlarını ise Pelin Yazar ve Ünal Asan hazırladı.
Oyunda değişik rollerini Hale Üstün, Suat Oktan, İbrahim Karamemet, Onur Toparlak, Serpil Uyanık, Nergis Zeynep Akbaş, Hazal Akgün ve Mehmet Esatoğlu paylaşıyor. Oyunumuzun afişini ise değerli sanat insanı Hamit Demir hazırladı. “Burgazadalı Sait Faik” oyunu Kasım 2023’te perdelerini açıyor.

Paylaş.

Yanıtla